Huawei a prezentat două noi modele de P30 Pro: Mystic Blue și Misty Lavender și cu ocazia asta a profitat să anunțe că deținătorii de P30 Pro vor primi curând Android 10, noua versiune a sistemului de operare al Google.

Tot la nivel de design, noul Huawei P30 Pro oferă o tranziție fină între finisajul lucios și cel mat prin folosirea a două texture diferite.

Marele anunț de la IFA 2019 este lansare procesorului Kirin 990. Cu cel mai nou proces de fabricație de 7 nm + EUV (Extreme Ultraviolet Lithography), Kirin 990 (5G) integrează un modem 5G, obținând astfel o suprafață mai mică și un consum de energie mai mic.

Datorită capacității excelente de conectivitate 5G a Balong 5000, Kirin 990 (5G) atinge viteze de descarcare (downlink) de până la 2,3 Gbit pe secundă și rata de încărcare (uplink) de 1,25 Gbit pe secundă.

Kirin 990 (5G) este echipat cu două nuclee de performanță ultra-ridicată, două nuclee de performanță mare și patru nuclee de eficiență, cu frecvență de până la 2,86 GHz. Kirin 990 utilizează unitatea de procesare grafica Mali-G76 cu 16 nuclee.

În ceea ce privește capabilitățile foto, Kirin 990 (5G) integrează noul ISP 5.0, care susține funcția de block-matching și de filtrare 3D (BM3D), tehnologie specială integrată hardware pentru reducerea zgomotului (Noise Reduction) precum si dual-domain NR, oferind imagini și videoclipuri mai clare chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Cipul Kirin A1 este primul chipset al industriei cu modul dual BT / BLE certificat cu standardul Bluetooth 5.1. Acesta este construit pe o arhitectura modular de tip 3+1: unitate avansata de procesare Bluetooth, unitate puternica de procesare audio, aplicatie dedicata cu consum redus de energie + unitate de control a energiei.

În același timp, Kirin A1 are o capacitate de procesare digitală a semnalului (DSP) foarte puternică. Aceasta permite recunoașterea în timp real a zgomotelor și sunetelor de ambianță.

Prin intermediul algoritmului de reducere a zgomotului 3A, chipul poate reduce zgomotul de ambianță pentru a permite utilizatorilor să audă mai clar. Algoritmul îmbunătățit de recunoaștere vocală permite utilizatorilor să activeze dispozitivul cu vocea, accesând mai ușor asistentul intelligent, fără a mai fi nevoie să își folosească mâinile pentru a utiliza produsele.

Clienții Huawei vor putea vedea puterea acestui cip cu căștile wireless HUAWEI FreeBuds 3 TWS, lansate la Berlin. Căștile sunt disponibile în două variante cromatice – alb și negru

Huawei a lansat propriul sistem WI-FI pentru acasă HUAWEI WiFi Q2 Pro la Berlin, în timpul conferinței IFA 2019.

Integrând cipul Gigahome 5630 gigabit PLC, precum și tehnologia PLC Turbo, router-ul WiFi Q2 Pro îmbunătățește anti-interferențele pentru rețelele PLC și astfel, realizează transferuri rapide de date.

În acest fel, Huawei ajută la contextul adoptării pe scară largă a noilor tehnologii, precum banda largă de 200 Mbps și banda largă mai rapidă pentru conexiunile prin fibră optică.

Versiunea HUAWEI WiFi Q2 Pro 3 Pack Hybrid, care utilizează tehnologia Wi-Fi tip „mesh” de 5 GHz și rețea hibridă a rețelelor PLC și Wi-Fi, oferă viteze de conectare de până la 1.867 Mbps.

HUAWEI Q2 Pro beneficiază de funcția plug-and-play și permite conectarea a până la 15 sateliți pentru fiecare bază instalată.