Pentru reprezentanții InnovX-BCR, în 2023 securitatea cibernetică este un domeniu dinamic și în creștere rapidă, având în vedere convergența cu sectorul telecomunicațiilor, internetul 5G, IoT, infrastructură critică energetică și cea de date.
„Acest dinamism este alimentat în mare parte de investițiile masive anticipate în infrastructura energetică și de date în următorii ani, Romania avand potențialul de a deveni un hub regional în acest domeniu”, spun reprezentanții InnovX-BCR.
De-a lungul timpului în accelerator au trecut 499 de participanți, 152 de companii inovatoare, iar dintre acestea 46 au fost „Grinders”, adică startup-uri la început de drum, 56 Startup-uri și 50 scaleup-uri.
InnovX-BCR a ales să recomande două startup-uri și trei scaleup-uri, pentru că programul se adresează și companiilor care au deja faceri dezvoltate, dar care vor să crească ritmul. „Prin investiții în aceste companii, ne angajăm să susținem creșterea și dezvoltarea domeniului Cybersecurity în România și dincolo de granițele sale, facilitând transformarea digitală și securizarea infrastructurilor critice”, au adăugat reprezentanții acceleratorului.
Iată care au fost alegerile InnovX-BCR:
Axigen
Axigen Messaging este o platformă care oferă servere de email performante. Axigen este o companie care este deja prezentă în 90 de țări. Tehnologia companiei a fost dezvoltată inițial de Gecad, companie fondată de Radu Georgescu, iar în 2014 Axigen a fost preluată de o echipă de antreprenori condusă de Bogdan Moldovan.
„Axigen, un scaleup, este esențial în lumea dominată de comunicările online, oferind soluții pentru gestionarea securității cibernetice. Prin susținerea Axigen, promovăm siguranța în comunicare și colaborare, un aspect crucial într-o lume a afacerilor tot mai digitalizată”, au spus reprezentanții InnovX-BCR.
În momentul de față Axigen caută investiții pentru a dezvolta noi produse, dincolo de cele de emailing.
KFactory
KFactory este o platformă de automatizare a proceselor axată pe creșterea performanței operaționale pentru companiile de producție de toate dimensiunile și din toate sectoarele.
„KFactory, un startup, este la frontiera digitalizării în producție, aducând tehnologia Industry 4.0 la îndemâna întreprinderilor. Prin susținerea KFactory, accelerăm transformarea digitală a proceselor de producție, contribuind la creșterea eficienței și competitivității în industrie”, au explicat cei de la InnovX-BCR.
Platforma include, de asemenea, Echipa de ingineri virtuali, produs care schimbă modul în care echipele operaționale interacționează cu procesele de producție, întreținere, logistică și calitate, fiind capabil să monitorizeze amprenta de carbon și eficiența energetică, printre alte caracteristici inovatoare.
Fibercon
Fibercon este un producător românesc de cabluri de fibră optică, practic un jucător esențial pentru asigurarea infrastructurii necesare conectivității.
„Fibercon, un scaleup, joacă un rol esențial în susținerea dezvoltării infrastructurii necesare pentru o lume ultra-conectată prin 5G. Încurajând Fibercon, susținem dezvoltarea unei rețele 5G robuste și fiabile, esențială pentru securitatea cibernetică”, și-au argumentat alegerea cei de la InnovX-BCR.
Compania a fost fondată în 2012, iar la finalul acelui an a fost începută și linia de producție, în timp ce în ianuarie 2015 au avut și prima comandă. În momentul de față toți operatorii români de telecomunicații se bazează pe cabluri de la Fibercon.
Kim4Industry
Kim 4 Industry este un startup românesc de BPA (Business process automation) pentru zona industrială.
„Kim4Industry, un startup, transformă modul în care securizăm și monitorizăm infrastructura critică de energie și internet. Prin susținerea Kim4Industry, promovăm un viitor în care infrastructurile critice sunt securizate și monitorizate eficient”, au spus reprezentanții InnovX-BCR.
Platforma integrează mai multe module menite să colecteze și să automatizeze date de teren legate de: starea activelor, mișcările inventarului, eficiența angajaților, fluxul de lucru în producție, alocarea resurselor în diferite industrii.
Echipa Kim4Industry a fost fondată de Vicențiu Corbu. Despre Kim4Industry am povestit pe larg pe start-up.ro în acest articol.
Headlight Solutions
Headlight Solutions este un scaleup din Brașov care dezvoltă soluții software și hardware pentru securitate IT și apărare.
„Headlight Solutions, un scaleup, se află la intersecția a două dintre cele mai importante domenii tehnologice ale momentului: IoT și securitatea cibernetică. Susținând Headlight Solutions, încurajăm dezvoltarea soluțiilor care integrează aceste două domenii, contribuind la crearea unui mediu digital mai sigur și mai conectat”, explică echipa care organizează acceleratorul.
Headlight Solutions dezvoltă soluții de Ethical Artificial Intelligence și Machine Learning, dar și soluții de IoT precum terminale self-service, sisteme de colaborare și securitate IT pentru conferințe și nu numai.