Ștefan Szitas deține o experiență de peste 16 ani în domenii precum producție și distribuție de materiale de construcții la nivel european, dezvoltare și implementare de strategie logistică în domeniul petrol și gaze în Europa de Est și implementare de proiecte majore de investiții.

“Ne bucurăm să completăm echipa de management a holdingului, recrutând un profesionist cu competențe operaționale solide. Ștefan se alătură unei echipe de experți în domeniu, care contribuie cu un nucleu relevant de know-how la reindustrializarea României – miza noastră strategică. Echipa este asset-ul nostru cheie în ghidarea și structurarea activității companiilor deținute, pentru a crea cadrul și premisele transformării acestora în campioni regionali,” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Echipa de management ROCA Industry integrează patru competențe principale: competența financiară, cea comercială, de marketing și cea operațională, susținută de expertiza de project management la nivelul întregii echipe. CEO- ul ROCA Industry conduce echipa de management, realizând integrarea necesară între operațiunile de business și zona de investment specifică modelului de operare al grupului și conducând strategia de dezvoltare a holdingului.

“Prin experiența mea anterioară voi contribui cu siguranță la misiunea ROCA Industry, de reindustrializare a României, prin consolidarea și eficientizarea proceselor operaționale. Sunt onorat să primesc responsabilitatea gestionării a multiple domenii și geografii, să îmi consolidez experiența în zona de M&A și să îmi dezvolt competențe suplimentare activând în cadrul unei echipe complexe și profesioniste,” declară Ștefan Szitas, COO ROCA Industry.

Anterior rolului curent, Ștefan Szitas a deținut rolul de Director Operațional al unui holding de materiale de construcții cu sediul în Viena, cu responsabilități de dezvoltare și implementare a strategiei operaționale a grupului atât pe direcția de producție cât și pe cea de distribuție, la nivel european. De asemenea, Ștefan a contribuit la dezvoltarea strategiei de logistică și depozitare, atât pentru România cât și pentru alte piețe, fiind responsabil de proiecte de investiții de peste 100 milioane de euro pentru unul dintre cei mai mari jucători din sectorul energetic sud – est european.

Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale românești în curs de transformare, cu fabrici și operațiuni în plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranziție către structuri de guvernanță bine stabilite, cătra raportare și monitorizare financiară performantă.

ROCA Industry, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul ROC1, a obținut recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a Bursei.

ROCA Industry deține direct si indirect, un număr de 7 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga prin intermediul BICO Industries