Care sunt cele mai ușoare parole pe care le folosesc oamenii? E binecunoscut faptul că nu prea ne pasă de securitatea nostră online. Asta până o pățim. Altfel nu ne putem explica topul realizat de cei care sunt în spatele platformei Keeper, o aplicație destinată centralizării și securizării parolelor de pe diferite servicii.

Aceștia au analizat 10 milioane de parole sparte și conturi compromise în 2016 și au alcătuit un top destul de îngrijorător. De departe sare în ochi faptul că 17% dintre utilizatorii nefericiți au ales să-și securizeze datele cu parola ”123456”. Nici locul doi din top nu stă mai rău. Parolei de mai sus i se mai adaugă trei caractere numerice, următoarele în ordine crescătoare, probabil pentru a fi respectate criteriile de lungime. Astfel avem pe poziția secundă ”123456789”.

Lider în ultimii ani în topul parolelor stupide, ”password” se regăsește pe o dezamăgitoare poziție 8 în 2016. De asemenea, toate parolele regăsite în topul de mai jos însumează mai mult de jumătate din cele sparte. Deci, dacă îți sună familiar ce urmează să citești, te sfătuim serios să faci câteva schimbări până nu e prea târziu.

Topul Keeper al parolelor sparte în 2016

parole keeper securitate parole sparte parole stupide
Foto: blog.keepersecurity.com