Denumită Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD), compania este fondată de Toyota alături de furnizorii de piese autp Aisin Seiki și Denso și are sediul în Tokio, scrie The Verge.

Cele trei companii vor să angajeze peste 1.000 de persoane în anii viitori, aceștia trebuind să dezvolte software-ul de la baza mașinilor cu autonomie completă.

TRI-AD va funcționa complementar Toyota Research Institute, entitate fondată de Toyota în America de Nord în urmă cu trei ani (institutul de cercetare are la dispoziție 1 miliard de dolari). Acesta din urmă a mizat pe cercetarea din zona inteligenței artificiale cu focus pe aplicațiile ei în robotică și auto – fie pe dezvoltarea mașinilor complet autonome, fie pe dezvoltarea sistemelor de driver assistance.

În Silicon Valley sunt deja o serie de companii care lucrează la dezvoltarea software-ului pentru mașini care nu au nevoie de șofer. De exemplu, Waymo, companie care a început ca și divizie axată pe dezvoltarea mașinilor autonome în cadrul Google, a semnat un parteneriat cu Fiat-Chrysler pentru crearea propriilor mașini autonome.