Archer AX10 este o nouă adiție la gama de echipamente AX și urmărește să ofere tuturor utilizatorilor acces la tehnologia Wi-Fi 6, la un preț foarte bun, comparabil cu cel al generației anterioare Wi-Fi 5.

TP-Link își continuă strategia de dezvoltare și lansare a unor dispozitive inovatoare, la prețuri cât mai accesibile. Fiind cel mai accesibil router din seria Wi-Fi 6, Archer AX10 îmbunătățește vizibil throughput-ul și capacitatea, oferind posibilitatea de streaming 4K, de efectuare a apelurilor video de înaltă calitate, dar și de accesare a altor aplicații care au nevoie de stabilitate extinsă și rularea lor optimă în scenarii de utilizare intensivă. Cel mai recent standard Wi-Fi 6 aduce viteze îmbunătățite, o acoperire extinsă, reduce latența și previne întreruperea conexiunii în spațiile cu multe dispozitive conectate.

Conexiune mai puternică, fărăîntreruperi

Archer AX10 livrează throughput maxim Wi-Fi pentru multiple dispozitive, fără latență, datorită introducerii tehnologiei OFDMA. Datorită tehnologiei 1024-QAM, dar și vitezei de transfer și de modulație, routerul oferă o conexiune Wi-Fi rapidă de până la 1.2Gbps pentru un singur dispozitiv mobil – cu 40% mai mult decât un router Wi-Fi 5 2x2. Astfel, streamingul devine mult mai fluid, atunci când rularea pe aceeași conexiune Wi-Fi este mai puțin solicitantă.

Acoperire extinsăși stabilitate mai mare

Și acoperirea este îmbunătățită odată cu implementarea standarului Wi-Fi 6. Funcția Guard Interval (GI) protejează semnalul Wi-Fi de întreruperi și, astfel, extinde aria de acoperire a dispozitivului. Aceasta, alături de tehnologia Beamforming și cele patru antene externe high-gain îi permit lui Archer AX10 să furnizeze semnal pentru o suprafață mai extinsă. Astfel, toți membrii familiei se pot mișca în voie dintr-o cameră în cealaltă, beneficiind de conexiune Wi-Fi stabilă în interiorul locuinței.

Performanțăinstantanee

Routerul Archer AX10 aduce utilizatorilor mult mai mult decât experiența Wi-Fi 6. Dotat cu cea mai nouă unitate de procesare cu trei nuclee de 1,5 GHz, Archer AX10 execută operațiunile de rețea instantaneu la fiecare clic. În comparație cu predecesorul său, acesta crește media throughput-ului fără să accentueze fenomenul de latență.

Experiența Wi-Fi 6începe aici

În lumea tehnologiei moderne, din ce în ce mai multe gadgeturi, inclusiv telefoanele smart, sunt compatibile Wi-Fi 6. Pentru a se înscrie în această tendință a conectivității extinse, inclusiv în propria locuință, utilizatorii au nevoie de Archer AX10 pentru a conecta dispozitive smart home la acest standard.

Principalele funcționalități ale lui Archer AX10:

  • Wi-Fi 6 mai rapid — Vitezele noii generații Wi-Fi care ajung până la 1.5 Gbps (1201 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în banda 2.4 GHz).
  • Procesor cu trei nuclee — Răspunsuri instantanee la toate activitățile din rețea, datorită unei unități centrale de procesare de 1,5GHz.
  • Acoperire mai mare — Patru antene și tehnologia Beamforming concentrează semnalul către utilizatorii individuali, pentru acoperire mai mare.1
  • Zeci de dispozitive conectate — Mai multe conexiuni simultane și throughput mediu mai ridicat cu OFDMA.2
  • Porturi Full Gigabit — Avantajul maxim al vitezelor broadband de până la 1 Gbps.
  • Instalare rapidăși ușoară — Upgrade de rețea în doar câteva minute, prin aplicația Tether
  • Compatibil cu Amazon Alexa — Control prin comenzi vocale, o casă smart și o viață mai simplă, cu Amazon Alexa.

Archer AX50, noua generație de home connectivity

Archer AX50 este dedicat publicului larg și este echipat cu procesorul Intel® Home Wi-Fi, oferind experiențe premium Wi-Fi 6 Gig+ unui numar mai mare de utilizatori.

Standardul Wi-Fi 6 (802.11ax) este privit drept cel mai mare salt în industria tehnologiei Wi-Fi și a fost dezvoltat ca răspuns la necesitățile mereu în creștere a rețelelor Wi-Fi pentru locuințe smart. Cu tehnologia Intel Wi-Fi 6 (Gig+), Archer AX50 este capabil să livreze îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește viteza și capacitatea sa totală, datorită bazei revoluționare stabilite de standardul Wi-Fi 6.

Adoptarea pe scară largă a standardului Wi-Fi 6 este din ce în ce mai rapidă, iar numărul terminalelor care suportă standardul AX, din ce în ce mai mare. Archer AX50 este un produs important care va intra puternic pe piață.

„Archer AX50 este dedicat tuturor utilizatorilor care își doresc să aibă acces la tehnologia de top Wi-Fi 6 Gig+ într-un raport competitiv preț-calitate, perfect pentru cei care au nevoie de o conexiune rapidă și sigură în propriile locuințe. Archer AX50 este definiția noii generații de home connectivity. La rândul său, Archer AX10 este cel mai accesibil router AX de pe piața din România și aduce utilizatorilor performanța noii generații Wi-Fi într-un design modern și original. Acesta oferă posibilitatea de a conecta simultan zeci de dispozitive, primind un răspuns instant la fiecare clic și reducând semnificativ latența”, a declarat Simona Nijnic Head of Sales TP-Link România.

Wi-Fi 6 Gig+, standardul wireless pentru viteze mariși o experiențăde navigare superioară

În ultimii ani, TP-Link a ocupat din ce în ce mai mult loc pe piața dispozitivelor Wi-Fi, iar odată cu tehnologia de top furnizată de Intel și capabilități Gig+, poate continua să aducă utilizatorilor un nou nivel al conexiunii Wi-Fi 6. Acest lucru este posibil datorită funcției HT160 care utilizează lățimea de bandă a canalului de 160MHz. HT160 utilizează canalele de 5GHz și extinde lățimea de bandă până la 160 MHz – de două ori mai mult decât standardul HT80, folosit deseori cu 802.11ac. Utilizând HT160, Archer AX50 atinge viteze Gig+ uimitoare de până la 3 Gbps – 2.402 Mbps în bandă de 5 GHz, plus 574 Mbps în bandă de 2,4 GHz. Aceste numere se traduc într-o viteză suficient de mare pentru a descărca un film de 8GB la calitate HD în mai puțin de două minute[i], dar și pentru a oferi o experiență fluidă de gaming și video streaming 4K UHD pentru întreaga familie.

Latențămai mică, mai multe dispozitive conectate

Viteza mai mare este doar unul dintre beneficii. În plus, funcționalități precum OFDMA permit furnizarea unui timp de răspuns rapid, chiar și atunci când sunt conectate mai multe dispozitive. Latența poate fi redusă cu până la 75%, pentru o experiență de gaming extrem de fluidă în timp real și conferințe video de înaltă calitate. Mai mult, securitatea rețelei de acasă rămâne o prioritate pentru TP-Link, așa că Archer AX50 oferă soluția HomeCareTM, pentru ca membrii familiei să fie mereu protejați de viruși și de amenințările cibernetice.

De mai bine de 20 de ani, TP-Link furnizează echipamente de rețea pentru utilizatori de pe întreg Globul, oferind o experiență de networking superioară pentru un număr din ce în ce mai mare de utilizatori. Iar pentru a face experiența digitală a viitorului și mai accesibilă tuturor, TP-Link a combinat tehnologia și expertiza Intel într-un produs ideal pentru utilizarea în scenarii care implică dispozitve multiple, la un preț competitiv.

Funcționalități cheieale Archer AX50:

VitezăWi-Fi 6 Gig+ Next-Gen —Viteze de până la 2,402 Mbps în bandă de 5 GHz și 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz care asigură streaming mai fluid și descărcări mai rapide.

Mai multe dispozitive conectate – tehnologia OFDMA va crește capacitatea, permițând transmisii simultane pe mai multe dispozitive.

Latențăfoarte scăzută — Reducere a latenței cu până la 75%, pentru experiențe de gaming și conferințe video mai fluide.

Acoperire Wi-Fi extinsă – Patru antene exterioare high-gain și tehnologia Beamforming conlucrează pentru a oferi conexiuni Wi-Fi puternice și stabile, în întreaga locuință.

Securitate sporită — Conexiune Wi-Fi mai sigură și de încredere cu soluția TP-Link HomeCare™.

Conexiuni stabile — Procesorul Intel® Home Wi-Fi crește semnificativ viteza de procesare pentru furnizarea unei performanțe superioare Wi-Fi 6 Gig+.

Autonomie îmbunătățităa bateriei dispozitivelor conectate — Funcția Target Wake Time ajută dispozitivele să comunice între ele cu un consum redus de energie[ii].

Compatibil cu Alexa — Routerul poate fi controlat prin comenzi vocale, facilitând conexiuni inteligente prin Amazon Alexa.

Dispozitivele vor fi disponibile începând cu luna martie, la un preț recomandat de 399 RON pentru Archer AX10 și 849 RON pentru Archer AX50 și pot fi achiziționate din marile magazine online din România.