Tehnologia Powerline utilizează circuitul electric existent al casei pentru a crea conexiuni și mai puternice între unitățile Deco, reducând impactul pe care îl pot avea pereții groși ai locuinței sau alte obstacole aflate în calea semnalului și oferind viteze de rețea și mai mari și o acoperire constantă și uniformă.

Deco P9 (3-Pack) îmbină tehnologia Powerline și conexiunile wireless pentru a transmite date între unitățile Deco interconectate. Astfel, viteza totală a rețelei este mult îmbunătățită, comparativ cu scenariile în care este utilizată doar conexiunea Wi-Fi, iar sistemul asigură o acoperire extinsă de până la 560 de metri pătrați, eliminând zonele cu semnal slab și stabilizând conexiunea pe suprafețe mari, pentru o experiență de navigare fluidă.

Tehnologia mesh TP-Link se traduce în faptul că unitățile Deco lucrează împreună pentru a forma o rețea unificată în care terminalele utilizatorilor, cum ar fi cele de tip smartphone sau tabletă se vor conecta automat la cea mai apropiată/rapidă unitate Deco chiar și în mișcare, oferind o experiență Wi-Fi fără întreruperi.

Deco P9 (3-Pack) beneficiază de o viteză de rețea de trei ori mai mare decât cea a routerelor din generația anterioară (802.11n), datorită tehnologiei wireless 802.11ac, fapt care asigură o conexiune stabilă cu o latență scăzută pentru un număr de până la 100 de dispozitive conectate.

Deco P9 (3-Pack) este alimentat de un procesor Qualcomm, iar fiecare unitate Deco este prevăzută cu două porturi Ethernet Gigabit, dar și cu două antene interne dual-band. Sistemul este capabil să funcționeze la o rată de transfer de până la 300 Mbps în banda de 2.4 GHz și 867 Mbps în banda de 5 GHz.

Mai mult, Deco P9 (3-Pack) oferă viteze de transfer Powerline conform standardului HomePlug AV1000, eliminând astfel orice obstacol din locuința ta. De asemenea, Deco P9 (3-Pack) este compatibil cu tehnologia MU-MIMO și oferă funcțiile speciale Adaptive Path Selection, Self-Healing, AP Steering, Band Steering și tehnologia Beamforming, dar și caracteristicile avansate de control parental și Quality of Service (QoS), pentru o experiență adaptată întregii familii și oricărui tip de locuință.

În plus, Deco P9 (3-Pack) permite și realizarea rețelelor pentru oaspeți (guest), atât în banda de 2,4GHz, cât și în banda de 5GHz, în așa fel încât oaspeții să poată beneficia de acces Wi-Fi distinct, fără a interfera cu dispozitivele conectate din locuință, în rețeaua de bază.

Deco P9 este compatibil cu alte modele Deco din ecosistemul TP-Link Whole Home Mesh și TP-Link Deco P9 Plus (3 pack) va fi disponibil in magazinele online incepand cu luna decembrie.