Archer C64 este alimentat de un procesor de 1,2 GHz și beneficiază de un port WAN, dar și de patru porturi Gigabit LAN, oferind astfel viteze de zece ori mai rapide decât conexiunile Ethernet standard. Routerul integrează, de asemenea, tehnologia Dual-Band, care permite conectarea simultană a mai multor dispozitive, precum și conexiuni fluide. Astfel, banda de 2,4 GHz facilitează navigarea pe internet și trimiterea e-mailurilor la o viteză de 400 Mbps, în timp ce banda de 5 GHz oferă viteze de până la 867 Mbps și asigură experiențe de {{gaming[30]}} și streaming fluide și de calitate.

Mai mult, tehnologia MU-MIMO oferă de două ori mai multă eficiență, întrucât routerul va comunica simultan cu multiple dispozitive. Spre exemplu, într-o după-amiază de vară petrecută alături de familie și prieteni, toți membrii se pot bucura de conexiuni stabile la internet, fără efecte asupra performanței, în timp ce copiii se pot bucura de un film neîntrerupt sau, de ce nu, de o experiență de {{gaming[30]}} memorabilă – fără lag.

De asemenea, pentru mai multă siguranță, Archer C64 oferă funcția de control parental, care blochează conținutul neadecvat și setează limite zilnice pentru timpul petrecut în mediul online al celor mici.

Archer C64 dispune și de cel mai recent protocol de securitate Wi-Fi, WPA3, care oferă noi funcții pentru a îmbunătăți securitatea în rețelele personale. Astfel, o criptare mai sigură și o protecție sporită împotriva atacurilor Brute-Force protejează rețeaua Wi-Fi.

Modelul Archer C64 poate fi achiziționat online și din magazinele marilor retaileri la un preț recomandat de 139,99 lei.