Prin intermediul soluției de plată în timp real, Visa Direct, care a procesat 2 miliarde de tranzacții în ultimul an, Visa colaborează cu parteneri și clienți din întreaga lume pentru a simplifica, digitaliza și reduce costurile în zona plăților transfrontaliere.

Visa anunță că TransferWise, o companie globală de tehnologie pentru plăți internaționale, va oferi clienților săi posibilitatea de a transfera bani în timp real, rapid și în siguranță, pe carduri de debit.

Serviciul integrat, disponibil inițial în Spania, urmează să fie lansat în România, Ungaria, Republica Cehă și Bulgaria. TransferWise oferă clienților o înțelegere clară a structurii comisioanelor în avans, oferind transparență în costurile asociate cu trimiterea și primirea de bani în și din străinătate. TransferWise intenționează să continue colaborarea cu Visa și să-și extindă oferta, folosind Visa Direct, în toată Europa și la nivel global în 2020.

Visa colaborează cu instituții financiare, parteneri în domeniul tehnologiei și lideri pe zona transferurilor de bani, printre care EMQ, MoneyGram și Remitly, pentru a face disponibil în întreaga lume serviciul Visa Direct - care permite transferul de bani direct în contul bancar al beneficiarului asociat la cardul de debit, în peste 200 de țări - printr-un singur punct de conectare.

Visa a achiziționat recent Earthport, una dintre cele mai mari rețele independente ACH din lume. Oferta cumulată, care va reuni capacitățile existente ale Visa și ale rețelei Earthport, va oferi clienților Visa Direct posibilitatea de a trimite bani aproape oriunde în lume - printr-o singură conexiune.

Acesta este un element cheie al obiectivului Visa de a fi singurul punct de conectare - o rețea formată din rețele - pentru mii de instituții financiare și miliarde de dispozitive mobile conectate ale utilizatorilor din întreaga lume.