Denumit 10100 Fund, se pare că noul vehicul de investiții are ca scop crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă. Zone de interes pentru investiții includ imobiliarele, comerțul online, tehnologii emergente în China și India. De asemenea, fondul va avea și o zonă de non-profit, dând bani pentru proiecte de educație și de dezvoltare a orașelor.

Orice plan ar avea Travis Kalanick pentru fondul său de investiții, banii pe care îi are la dispoziție nu sunt puțini. El a demisionat din funcția de CEO al Uber în vara anului trecut, însă a rămas în boardul companiei.

Ținând cont că a vândut 29% din participația de la Uber, iar SoftBank a evaluat gigantul american de ridesharing la 48 de miliarde de dolari, Kalanick a devenit miliardar și în contul din bancă (nu mai este doar pe hârtie) și a ieșit din afacerea asta cu 1,4 miliarde de dolari.

Travis Kalanick este unul dintre cei mai controversați CEO de peste ocean. Implicat în numeroase scandaluri, americanul născut și crescut în California a impresionat de multe ori prin ideile sale îndrăznețe și prin faptul că a creat o modalitate de transport care schimbat definitiv piața.

Pentru fondatorii de startup interesați de un parteneriat cu fondul său, 10100 Fund, Travis Kalanick și-a dat într-un post pe Twitter și adresa de mail: travis@10100fund.com.