Cursul, împărţit în 8 teme educaţionale, este realizat de echipa Impact Hub Bucureşti, oferit de Ro-Win şi se va desfăşura exclusiv online.

Pe parcursul a trei luni (martie – mai), cursanţii vor învăţa să realizeze un plan de afacere, cum să facă primii paşi în relaţia cu furnizorii şi reţelele de distribuţie şi cum pot trece peste dificultăţile birocratice.

Cele 8 teme ale cursului sunt: 1. De la idee la start-up; 2. Primii paşi; 3. Management operaţional; 4. Marketing şi promovare; 5. Managementul financiar; 6. Managementul echipei; 7. Strategia de lansare a afacerii; 8. Sustenabilitate & Egalitate de şanse şi vor fi abordate pe parcursul a 12 module.

Cursul debutează joi, 14 martie, cu modulul introductiv “Planificarea afacerii & sustenabilitate”. Înscrierile sunt deschise la adresa https://www.ro-win.ro/curs-online-de-antreprenoriat/, fiind disponibile 300 de locuri pentru românii din diaspora. Pentru a se putea înscrie la curs, cei interesaţi trebuie să facă dovada că îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale proiectului.

Cele 12 module vor fi transmise live prin platforma de curs, astfel încât participanţii vor putea pune întrebări legate de specificul afacerii lor în timp real. Pentru cei care se înscriu după 14 martie sau care vor să parcurgă din nou informaţiile, vor fi disponibile şi înregistrări ale fiecărei şedinţe.

Toti absolvenţii vor putea opta să-şi înscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor 3 luni în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Ro-Win – Succes în România este un proiect de finanţare nerambursabilă şi suport de peste 45.000 de euro, parte a programului Diaspora Start-Up, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Ro-Win va oferi 36 de granturi a câte 35.000 de euro, la care se adaugă un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro, oferite în parteneriat cu Impact Hub Bucharest. Partenerii proiectului sunt: Grupul EDUCATIVA, Asociaţia Reviro, Impact Hub Bucharest şi GEA Strategy & Consulting.