Cu cât afacerea ta este mai scalabilă, cu atât șansele tale de succes sunt mai mari. Dar tu ești pregătit să-ți duci startupul la nivel internațional? O limbă străină în plus poate însemna un contract de extindere negociat cu succes, un parteneriat sănătos sau un exit profitabil. Cu toate că ne putem înțelege între noi în engleză și franceză, cu toții suntem impresionați când cineva din altă țară ne abordează în limba noastră nativă. În era smartphone-urilor, ”there's an app for that” - de fapt, există mai multe aplicații care te pot ajuta să înveți limbi străine și detaliem câteva dintre ele în rândurile de mai jos.

Aplicații pentru limbi străine

Babbel este cea mai cunoscută dintre aplicațiile cu ajutorul cărora poți învăța limbi străine și pentru cinci dolari pe lună poți beneficia de lecții de 10-15 minute, în cazul în care nu ai mai mult timp la dispoiziție pentru a exersa. Poți să alegi diverse subiecte de interes, cum ar fi afaceri sau turism, pentru a învăța cuvinte și fraze relevante. O găsești aici (Android) și aici (iOS).

Duolingo este o altă aplicație foarte populară pentru cei care vor să învețe limbi străine. Lecțiile se desfășoară sub forma unor joculețe și te poți conversa cu boți specializați. Prețurile pornesc de la 0,99 de dolari și poți face achiziții în interiorul aplicației pentru a avea acces la diverse funcții. O găsești aici (iOS).

Și, dacă tot am pomenit de boți, merită menționată și aplicația Mondly, creată de o echipă de brașoveni. Mondly conține un chatbot prin care utilizatorii pot interacționa cu o inteligență artificială care le răspunde și învață. Practic, e ca și cum ai vorbi cu o voce care-ți răspunde în diverse contexte - la restaurant, la o întâlnire de afaceri, la o primă întâlnire. Poți învăța până la 34 de limbi cu ajutorul acestei aplicații și o poți descărca de aici.