Și pentru că vrem să fim creativi, nu ne-au plăcut doar discursuri de antreprenori, ci am găsit și unele suplimentare. Am decis să alegem trei care nu sunt atât de cunoscute de toți. Adică nu veți găsi aici discursul lui Steve Jobs cu “Stay hungry, stay foolish”, că pe acela îl știe toată lumea.

Winston Churchill - Nu capitula!

Churchill a fost unul din marii oameni de stat din secolul XX, poate cel mai mare. Istoria și-l amintește ca pe cel care i-a ținut piept lui Hitler, dar și ca cel care a împărțit apoi sferele de influență cu Stalin. Churchill, cu bune și cu rele, era o personalitate complexă. Studenții de la Harrow School au avut ocazia să-l asculte în 1941, în mijlocul celui de-Al Doilea Război Mondial. Lecția esențială a lui Churchill a fost: “Nu renunța! Nu renunța! Niciodată, niciodată, niciodată, niciodată, în niciun moment, mic sau mare, important sau nu, nu renunța! Singurul moment când merită să o faci e din onoare și din bun simț”

Jeff Bezos la Universitatea Princeton

Discursul a fost ținut de Bezos, fondatorul Amazon, în 2010. Titlul său a fost “Suntem ce alegem să fim”. “Ceea ce vreau eu să vă povestesc astăzi e diferența dintre daruri și alegeri. Inteligența e un dar, dar bunătatea e o alegere. Darurile sunt ușoare, pentru că sunt date tuturor. Dar alegerile pot fi dificile. Poți să te autoseduci cu daruri încontiuu dacă nu ești atent, dar dacă o faci, va fi în detrimentul alegerilor bune”, spunea atunci Bezos.

Sheryl Sandberg, Harvard Business School

Mulți spun că Sheryl Sandberg e motivul pentru care Facebook mai există și astăzi. Fără mintea ei analitică și maturitatea de a-l controla pe Zuckerberg, poate Facebook nu ar fi ajuns ce este astăzi. Ea a ținut un discurs la Harvard Business School în 2013 în care a vorbit despre oportunități, creștere, impact și misiune. “Evaluează ce ai putea face, nu titulatura pe care ți-o vor da. Fă treabă adevărată, nu planifica prea mult și nu te aștepta la o ascensiune directă”.