Bplans.com a studiat mai mult acest subiect și a alcătuit o listă cu cele mai importante lucruri în care să investești atunci când dai drumul unui business.

Studiu de piață

Cu siguranță unul dintre cele mai importante lucruri când îți deschizi un startup. Trebuie să vezi unde te vei situa, cum arată piața, care este concurența etc. Plus că te va ajuta extrem de mult când vei alcătui un business plan. Trebuie să știi ce cheltuieli să ai în vedere, să preconizezi momentul în care vei trece pe profit. Și, cel mai important, te va ajuta să-ți validezi, sau nu, conceptul.

Branding

Lumea trebuie să știe cine ești, înainte de toate. Elementele de branding vor rezista testului timpului, astfel că trebuie să ai mare grijă încă de la început. Vei fi recunoscut după trăsăturile definitorii, după nume, după logo. Este imaginea ta. Vei avea o identitate care va funcționa precum cartea ta de vizită atunci când vei trece la treabă și vei demara afacera.

Social Media Management

Este cel mai nou mijloc de marketing și, poate, cel mai important. Toată lumea e prezentă pe rețelele sociale, indiferent dacă e vorba de Facebook, Twitter sau Instagram. Încă de la început trebuie să ai o strategie și niște specialiști care să te ajute cu asta. Dacă și punctele de mai sus sunt puse bine la punct, atunci totul va fi mult mai ușor și mai ”la sigur”.