Până să ajungi la adevăratele probleme din viața de antreprenor, la scalabilitate, la finanțare și la alte lucruri, trebuie să îți impui un anumit ritm. Însă trebuie să ai mare grijă ca obiectivele tale să fie realiste și susținute. Bplans.com a pus laolaltă câteva sfaturi pentru tine.

Setează-ți obiective realiste

Nu te întinde! La început te poți lăsa foarte ușor pradă entuziasmului, mai ales atunci când vezi că îți merge bine. Cifrele pot fi tot timpul amăgitoare și trebuie să ai mai grijă să nu cazi în capcană. Setează-ți obiective realiste, dar nici prea facile. Munca trebuie susținută, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Angajații tăi nu sunt la un nivel optim

Unul dintre cele mai des întâlnite motive ale stagnării este nivelul scăzut al calității muncii depuse de angajați. Dacă nu ai o echipă competentă, care să țină pasul cu rigorile impuse de tine, atunci eșecul te așteaptă după colț. Cel mai bine este să faci o listă cu pozițiile pe care le ai în subordine și să treci în dreptul fiecăreia competențele necesare. Apoi compari lista cu oamenii tăi. Cine nu se potrivește poate pleca.

Bugetul nu este suficient

Știi cum e expresia aia veche ”ban la ban trage”. Ca să faci bani și ca să-ți atingi obiectivele, trebuie în primul rând să investești. Nu poți să speri să ajungi foarte departe dacă nu ai o finanțare serioasă în spate, indiferent dacă e proprie sau nu. Ai grijă ca obiectivele setate să poată fi susținute. Să nu te trezești la jumătatea drumului că nu mai ai bani și că ești nevoit să închizi business-ul. Poți apela la ajutor de specialitate pentru aceste probleme și nu vei fi dezamăgit.