Peste 100 de startup-uri din 50 de țări s-au înscris în această competiție, iar finaliștii au fost selecționați din mai multe țări de pe glob. Primele cinci startup-uri din categoria turism și tehnologie vor putea face pitch-uri în fața investitorilor, experților în turism la UNWTO Sports Tourism Tech Adventure, care va avea loc la Global Tourism Economy Forum pe 13 octombrie 2019.

După acest eveniment, câștigătorul competiției alături de alte patru startup-uri din domeniul sport & technology vor fi invitate să participe la o nouă competiție la Barcelona Innovation Hub în 2020.

Pe 14 octombrie 2019 va avea loc desemnarea startupului câștigător. Acesta va beneficia de un program special de mentorat cu experții FC Barcelona și de posibilitatea de participare în Barça Innnovation Hub. De asemenea, va avea posibilitatea să realizez un proiect pilot cu FC Barcelona, care să fie implementat cu ajutorul rețelei clubului sportiv.

Lista finaliștilor din categoria Tourism Tech

Flyfoot (Liban) - este o platformă online prin care fanii fotbalului pot rezerva pachete de călătorie pentru a vedea meciurile echipelor favorite din întreaga lume

Inclusive Society Led by Persons with Disabilities (Japonia) - este o agenție de turism specializată în oferirea de pachete de călătorie celor cu mobilitate redusă.

Oveit (apare ca fiind din SUA, dar startup-ul a pornit din România) este un startup fintech care oferă un sistem de înregistrare la evenimente prin etickets, coduri QR, NFC și RFID. Oveit poate fi încorporat pe un site sau pe pagina de Facebook și permite planificatorilor de evenimente să încorporeze mai multe caracteristici pe un singur bilet.

Oveit poate gestiona înregistrarea persoanelor, poate procesa plăți și așa mai departe. Practic, românii oferă un portofel digital care ar putea fi folosit pentru a intra la un eveniment, pentru mâncare și băuturi sau pentru a achiziționa produse în interiorul evenimentului.

Românii au relocat startup-ul în Austin, Texas la începutul anului 2019. Anul acesta au 250.000 de utilizatori și vor să ajungă la 1,5 milioane pentru Oveit Pay în 2020. Printre partenerii și clienții startup-ului se numără companii precum VISA, Stripe sau PayPal. Oveit este finalist CESA la categoria best fintech și câștigător al premiului cel mai promițător fintech startup 2019.

Wefish (Spania) oferă o aplicație de pescuit, dezvoltată de pescari pentru pescari.

Running City (Belgia) - are o aplicație cu ajutorul căreia cei care iubesc să alerge pot să găsească parteneri de alergat în 150 de orașe din lume.

Lista finaliștilor din categoria Sports Tech

Aguardio (Danemarca) - sistem de eficientizare a consumului de apă.

Bringsta GmbH (Austria) - o aplicație prin care fanii sporturilor pot comanda băuturi și mâncare de la magazine din arenă și le este livrată în locul unde se află pe stadion.

Questo (România) - Startup-ul românesc prin care vizitatorii dintr-un oraș pot face tururi ale unor obiective mai puțin cunoscute. Startup-ul face questuri care te ajută să explorezi un oraș. Chiar la finalul lunii februarie 2019, fondatorii Questo au anunțat faptul că startup-ul a primit o investiție de la doi angeli, în acest moment startup-ul lansat în 2017 fiind evaluat la peste 1,5 milioane de dolari. În august au ajuns și în SUA, la San Francisco.

Sportcompass (România/Danemarca) - românii au dezvoltat o aplicație cu ajutorul căreia poți vedea care sunt barurile care transmit meciul tău favorit. Poate nu vrei să vezi derby-ul etapei, ci o altă confruntare dintre echipe și vrei să știi care este barul care transmite acel meci.

Scopul acestei competiții este de a identifica proiecte cu impact asupra sportului și turismului, astfel încât acestea să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU.