Startup-urile precum Bird se dezvoltă fulminant. Lansat în San Francisco, startup-ul de trotinete electrice se duce acum spre toată lumea și a primit de curând 300 de milioane de dolari investiție. Cum funcționează? Așa cum este ApeRider în București. Bird pune mii de trotinete într-un oraș, acestea pot fi luate de oriunde din oraș și lăsate oriunde. Acest lucru înseamnă libertate, dar și multe probleme, pentru că servicile de biciclete se luptă cu numărul uriaș de mijloace de transport abandonate.

Acum, arată studiile, o problemă a trotinetelor electrice e reprezentată de numărul mare de accidente. Potrivit Consumer Reports, citați de TechCrunch, companiile care închiriază trotinete ar trebui să ia în calcul acest lucru drept o problemă.

Trotinetele electrice au provocat 1.545 de accidentări anul trecut în Statele Unite. Datele provin de la spitalele din 47 de de orașe unde activează Bird și Lime. Știrea vine la puțin timp după ce UCLA a publicat un studiu care arată că 249 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după accidente pe trotinete.

Problema pe care o are industria, atât cea de trotinete, cât și cea de biciclete, e că aceste servicii nu au cum asigura folosirea mijloacelor de transport așa cum se cere, cu o cască. În plus, nu există niciun control asupra modului în care funcționează sau dacă oamenii merg cu prea mare viteză. Lime și Bird oferă căști, dar nu pot verifica dacă pietonii le poartă.

Lime a promit o investiție de 310 milioane de dolari, iar Bird a primit 300 de milioane de dolari.

Photo by NASA on Unsplash