“De la CASH la CARD” este un proiect pilot al UBER care permite celor care nu au încercat serviciul pentru că nu au un card, sau care sunt reticenți în legătură cu plățile online, să folosească inițial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar, potrivit Wall-Street.ro.

Pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicație un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid, în premieră pentru România.

“UBER a început ca o platformă 100% digitală. Pe măsură ce ne-am dezvoltat și extins în țările în care utilizarea cardului este mai redusă, am realizat că deținerea unui card nu ar trebui să împiedice pe cineva să încerce un serviciu sigur și de încredere. Cu toate acestea, considerăm că plățile digitale sunt viitorul și credem că este esențial să încurajăm utilizatorii noștri să aibă încredere în plățile electronice și să le utilizeze zi de zi. Iar cardurile prepaid pot fi un pas intermediar bun pentru a le câștiga încrederea. Suntem mândri să facem acest pilot cu BCR și cardurile VISA, printre cei mai importanți jucători financiari din România” a declarat Nicoleta Schroeder, UBER Romania General Manager.

“Suntem bucuroși că putem fi parte a acestui proiect curajos al Uber prin noile carduri prepaid reîncărcabile BCR. Cardurile prepaid reprezintă o soluție extrem de simplă şi de practică pentru cei care doresc să facă trecerea de la utilizarea numerarului către instrumentele financiare de bază. Într-o perioadă în care vorbim tot mai des de educație financiară, considerăm că putem face acest lucru prin intermediul produselor bancare, mai ales în ceea ce privește renunţarea la utilizarea numerarului. Este o zonă în care o bancă are datoria să ofere instrumente financiare de încredere și în care BCR vine acum cu cea mai amplă linie de produse și opțiuni atașate din România”, a declarat Dana Mușat, Director Executiv Carduri BCR.

Proiectul pilot UBER “De la CASH la CARD” va fi disponibil pentru un număr limitat de utilizatori. Numerar sau digital, toate tranzacțiile pe platforma UBER rămân în continuare pe deplin transparente și fiscalizate. Toate tranzacțiile cu numerar vor fi înregistrate digital și vor fi contabilizate, iar utilizatorii vor primi chitanța pe email, după fiecare călătorie, și vor putea descărca factura fiscală din contul lor online de utilizator ca și până acum.

Cum funcționează UBER Cash

1. Toți utilizatorii din cadrul acestui pilot vor avea opțiunea de a plăti cu numerar sau card. Pentru ceilalți, cardul rămâne singura opțiune de plată

2. Pentru a plăti cu cash, utilizatorul va selecta opțiunea “Numerar” atunci când solicită o cursă. Plata pentru o cursă poate fi făcută fie integral cash, fie integral cu cardul.

3. Șoferul partener va veni la punctul de întâlnire cu utilizatorul și va urma traseul ca de obicei.

4. La sfârșitul călătoriei, în aplicația partenerului va apărea un ecran verde (CASH) care îl va notifica pe acesta că pasagerul va plăti tariful călătoriei în numerar.

5. Utilizatorul va plăti șoferul în numerar, iar șoferul îi va da rest, dacă este cazul.

6. După prima călătorie cu numerar, utilizatorii vor primi notificări pentru a încărca un card. Dacă vor încărca un card VISA emis de BCR (prepaid, debit sau card) până pe 15 Noiembrie, vor primi automat 5 călătorii gratuite disponibile. Promoția se aplică tuturor celor ca încearcă UBER intr-o primă fază folosind cash, după care introduc în aplicație un card BCR Visa prepaid, debit sau credit.

Despre cardurile BCR VISA prepaid

Noua linie de carduri prepaid a BCR a fost lansată în această vară, în colaborare cu VISA, și este disponibilă în orice sucursală a băncii. Clienții au posibilitatea de a achiziţiona cardurile prepaid prin intermediul sucursalelor BCR fără deschiderea vreunui cont bancar.

Cardul Prepaid reîncărcabil este un card nenominal, cu tehnologie contactless încorporată şi cu o valabilitate de trei ani. Cardul prepaid reîncărcabil poate fi încărcat cu până la 4.000 de lei pe zi, dar nu mai mult de 66.000 de lei pe an. Reîncărcarea cardului poate fi realizată prin intermediul terminalelor automate de tip APT și MFM ale BCR, precum și la casieriile băncii. Cardurile prepaid pot fi utilizate oriunde în lume, atât pentru plăţi la comercianţi cât şi pentru retrageri de numerar.

Utilizatorii cardurilor prepaid BCR pot avea acces rapid la informațiile despre propriile instrumente de plată atat prin intermediul site-ului www.moneytopay.ro, prin introducerea datelor existene pe card, cat si prin intermediul call-centerului disponibil non-stop +4 021.311.10.01