Serviciul de ride-sharing Uber a introdus și în țara noastră opțiunea de tips. De acum îi poți lăsa șoferului partener cu care ai făcut cursa un bacșiș, sau recompensă – după cum este denumită de reprezentanții locali ai Uber -, de 2,3 sau 5 lei (sau cât dorești), după ce ai ajuns la destinație.

”Uber nu va lua comision din recompensa oferită șoferilor”, au precizat reprezentanții Uber România.

Decizia de a-i oferi șoferului o recompensă este opțională și anonim și poți alege dintre sumele recomandate sau poți adăuga tu suma pe care o dorești. Poți oferi recompense financiare șoferului partener care te-a condus la destinație timp de 30 de zile după finalizarea cursei. Poți face asta direct din contul tău online Uber, sau de pe email, din sumarul cursei.

Cum funcționează recompensa?

  • Alege suma pe care dorești să o oferi șoferului partener: poți alege una dintre sumele recomandate, sau poți introduce orice altă sumă
  • Oferă un rating șoferului partener la sfârșitul cursei
  • Opțiunea de a oferi o recompensă va apărea după ce oferi rating-ul
  • Apasă “gata” după ce selectezi suma pe care dorești să i-o oferi ca recompensă șoferului partener

Potrivit Uber România, această modalitate de a recompensa și financiar serviciile excelente a fost solicitată atât de șoferii parteneri, cât și de pasageri de foarte mult timp, iar acum opțiunea este implementată la nivel global (opțiunea a fost implementată în luna iulie a acestui an).

Trebuie să mai știi că poți oferi o recompensă și atunci când plătești cash, direct șoferului partener, la finalul cursei. De asemenea, dacă 2 sau mai mulți pasageri împart cursa din aplicație, doar pasagerul care a efectuat comanda inițial va avea opțiunea de a recompensa financiar șoferul partener. Suma va fi preluată direct de pe cardul bancar asociat contului pasagerului care a făcut comanda și nu va fi împărțită cu ceilalți pasageri.