Uber încearcă să găsească un model de business viabil. Așadar, s-a retras de pe piețele de livrare de mâncare unde nu este deja locul 1 sau 2, așa cum este România. Cu toate acestea, planul de a avea o prezență importantă în această industrie continuă, iar achiziția Postmates le-ar aduce o mare parte din piața nord-americană, scrie „The New York Times”.

Achiziția urmează să fie anunțată astăzi și va fi o tranzacție prin care Uber va cumpăra acțiuni de la Postmates. Uber vrea să mixeze Postmates cu Uber Eats. Nu e primul startup mare pe care Uber vrea să-l cumpere, fiind în discuții anterioare cu GrubHub, dar aceștia din urmă au fost achiziționați de firma care deține Takeaway în România, adică Just Eat Takeaway, pentru 7,3 miliarde de dolari.

Despre plecarea Uber Eats din România poți citi pe larg în acest articol de pe start-up.ro.

Odată cu achiziția Postmates, Uber va avea o cotă de piață combinată de 37% pe piața din Statele Unite. Acolo piața este dominată de Door Dash care are 45%, iar GrubHub are 17%.

În luna mai, Uber a anunțat pierderi de 2,9 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului și 14% din angajați vor fi dați afară. Veniturile Uber Eats au crescut cu 53%, dar Uber încearcă să optimizeze prezența și investițiile pe piețele neproductive, așa cum a fost și România.

Postmates a fost fondat în 2011 și a fost printre primele companii care au făcut livrări de mâncare prin curieri care nu erau angajații săi. A strâns 900 de milioane de dolari de-a lungul timpului și se pregătea să se listeze la bursă.