Uber a anunțat astăzi într-o conferință de presă că are în plan lansarea serviciului uberPOOL în București în viitorul apropiat. Acesta permite diferiților utilizatori să împartă o cursă către o destinație comună. Platforma va găsi automat oamenii din jurul tău care se deplasează spre zona ta de destinație și îi va ”culege” de pe traseu. Astfel vei putea împărți mașina și costul cursei cu alți pasageri.

”Avem în plan implementarea uberPOOL în București în maximum un an, un an și jumătate. Noi am putea face asta și mâine, însă nu considerăm că serviciul UberX este destul de mare. Avem nevoie de foarte mulți utilizatori pentru ca uberPOOL să funcționeze cum trebuie. Sperăm ca numărul acestora să aibă o creștere susținută, precum anul trecut. Aceasta e principala condiție”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Peste 250.000 de utilizatori Uber există în acest moment în România, în București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara, la doi ani de la lansarea serviciului la noi în țară. Aproximativ 3 din 10 tineri din București și din Cluj au declarat că folosesc Uber, conform unui sondaj IRES.

În capitală, la doi ani de la lansarea Uber, timpul mediu de așteptare a unei curse a scăzut de la 12 minute la aproximativ patru minute. În celelalte orașe, un utilizator așteaptă în medie 6 minute pentru o cursă.