Echipele de liceeni înscriși în BRD First Tech Challenge Romania au proiectat, construit și programat câte un robot care se încadrează în tema globală anuală stabilită de FIRST International.

În weekendul 25-26 martie 2017, la Sala Polivalentă din București vor fi organizate jocuri în echipe, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii campionatului și echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA, din aprilie.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii au fost încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceștia au învațat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

Publicul are acces gratuit la eveniment, între orele 08.00 și 17.00, în fiecare dintre cele două zile ale BRD First Tech Challenge.

”Sprijinim BRD First Tech Challenge pentru că vedem în el exerciţiul ideal pentru ca noua generaţie să îşi câştige un rol de creator în economia viitorului. Este partea cea mai vizibilă a unei strategii pe care construim de aproape un an, un ecosistem care pune laolaltă creatori de tehnologie, acceleratoare de business, centre universitare şi mentori profesionişti”, spune Mircea Tomescu, Director de comunicare, BRD Groupe Societe Generale, partenerul principal al competiției.