Observatorul și Forumul UE pentru Blockchain (BOF), inițiativă lansată de Comisia Europeană, a recomandat ca factorii de decizie și industria să stabilească împreună „standarde pentru a face ca blocurile în mai multe straturi, interoperabile să fie o realitate”, scrie TNW, dintr-un raport al BOF.

Potrivit publicației, inițiativa UE consideră cooperarea scalabilității și durabilitatea ca fiind principalele provocări pe care le întâmpină industria. În același timp, în raport se face apel pentru mai multă cercetare pe fondul intensificării concurenței cu alte națiuni.

„UE nu ar trebui să se odihnească pe lauri. Atât SUA, cât și China și-au exprimat sprijinul puternic pentru cercetarea de tip blockchain, prima dintre ele mergând chiar atât de departe încât să o includă ca parte a bugetului său de apărare, investind 700 de miliarde de dolari. Prin urmare, recomandăm ca UE să-și continue sprijinul puternic, prin care să vizeze atât cercetarea fundamentală, cât și sprijinirea implementării în special a proiectelor legate de infrastructură, precum și cercetarea subiectelor non-tehnice, cum ar fi guvernanța proiectelor de tip blockchain”, se arată în raport.

În lucrare se recomandă ca Uniunea Europeană să adopte o abordare pasivă, adică să le dea proiectelor de blockchain timp să experimenteze înainte să elaboreze standarde sau să ia în considerare reglementările legate de guvernare.