Proiectul de lege a fost redactat de către Ashley Fox, deputat în Parlamentul European reprezentând Regatul Unit, și vizează companiile și operatorii de platforme de crowdfunding din Europa, relatează cei de la Coindesk. Legislatorii europeni au început să lucreze la reglementarea platformelor de crowdfunding încă de anul trecut, iar în luna martie a fost depusă o propunere care prevedea crearea unui „pașaport” pentru ca acestea să poată opera pe tot întregul Uniunii Europene.

În proiectul său, Ashley Fox propune crearea unui cadru oportun pentru reglementarea vânzărilor de token-uri. „Acest Regulament oferă posibilitatea de conformare pentru ICO-urilor care vor să-și demonstreze legitimitatea. Deși poate nu oferă soluția pentru reglementarea acestei piețe, face un pas extrem de necesar pentru a impune standarde și protecții pentru ceea ce reprezintă o sursă de finanțare excelentă pentru startup-urile tech”, a scris el.

Potrivit raportului, furnizorii de servicii de crowdfunding „ar trebui să aibă permisiunea de a aduna capital prin intermediul platformelor folosind anumite criptomonede”. Deși ICO-urile oferă modalități noi și inovatoare pentru finanțare, acesta recunoaște că există pericolul ca investitorii să fie expuși la riscuri semnificative de fraudă și securitate digitală.

Regulamentul ar urma să se aplice numai vânzărilor publice care generează mai puțin de 8 milioane de euro, cu precizarea că furnizorii de servicii de crowdfunding care vor să ofere ICO-uri pe platforma lor trebuie să se conformeze cu normele suplimentare prevăzute. Totuși, acestea din urmă nu s-ar aplica celor care depășesc suma de 8 milioane de ori sau pentru ICO-urile care nu folosesc un alt participant.

Autorul proiectului spune că acesta ar mai avea nevoie de îmbunătățiri, dar crede că un astfel de Regulament este o oportunitate de a institui reglementări pentru ofertele inițiale de monede.