Informația a fost oferită de un oficial al companiei publicației Information Age. Vestea este una care îi derutează pe mulți, având în vedere succesul UiPath din ultimele luni și finanțarea de 568 de milioane de dolari atrasă într-o rundă D, în acest an.

Totuși, sursa citată a declarat că UiPath consumă foarte rapid banii, mult mai rapid decât alți competitori de pe piața de RPA, iar acesta ar fi unul dintre factorii privind decizia de a face aceste reduceri de personal.

Ce spun oficialii UiPath despre concedieri

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că runda de concedieri vine ca urmare a unei evaluări interne. ”Cu toate că business-ul a crescut la un ritm incredibil, e normal să ne evaluăm echipele și investițiile din când în când. În acest caz, am luat decizia să tăiem din zonele care nu se aliniază cu planurile noastre de business. Această evaluare a afectat mai puțin de 400 de angajați la nivel global, dar chiar și cu aceste tăieri, avem cu 50% mai mulți angajați decât pe 1 ianuarie 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt.

UiPath e evaluată la 6,4 miliarde de dolari și experții consideră că produsul companiei joacă un rol foarte important în procesul de automatizare. start-up.ro a cerut un răspuns oficial din partea companiei și vom actualiza articolul când îl vom primi.