UPDATE 3:

”Ziua de astăzi marchează o etapă majoră pentru UiPath. În urmă cu șase ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București. Acum, suntem o afacere multinațională care operează în aproape 30 de țări și una dintre companiile de enterprise software cu cea mai rapidă creștere din istorie. Sunt, de asemenea, incredibil de mândru că suntem prima companie născută în România care se listează la bursă pe New York Stock Exchange. Privesc cu modestie la creșterea noastră rapidă și extraordinară, care a fost făcută posibilă de către angajații noștri, de investitori, de consilieri, de parteneri și de cei peste 7.900 de clienți - toți împărtășind viziunea noastră de a descătușa creativitatea și ingeniozitatea umană, prin intermediul Fully Automated Enterprise - o organizație complet automatizată - și sprijinind angajații cu ajutorul automatizării. Vreau neaparat să aduc un omagiu special angajaților UiPath, care întruchipează valorile companiei noastre în fiecare zi și care au lucrat neobosit pentru a face misiunea și viziunea noastră o realitate. Le voi fi recunoscător pentru totdeauna pentru hotarârea, inovația și modestia lor. Deși ziua de astăzi marchează un nou capitol în povestea UiPath, suntem încă la începutul unei călătorii de mai mulți ani către fully automated enterprise – o organizație complet automatizată. Vom continua să ne concentrăm pe extinderea automatizării la scară largă, astfel încât să putem elibera oamenii de munca repetitivă și să deblocăm cu adevărat potențialul uman la scară largă”, a transmis către start-up.ro Daniel Dines, co-fondator și CEO UiPath.


UPDATE 2:

La debutul tranzacționării pe bursa din New York, prețul pentru o acțiune UiPath a fost de 65,5 dolari și a atins un nivel maxim de 70,44 dolari. Puteți urmări evoluția prețului acțiunilor UiPath accesând linkul NYSE.


UPDATE 1:

”Azi este o zi foarte importantă pentru UiPath: începem o nouă etapă în viața noastră ca și companie listată pe New York Stock Exchange. Am pornit UiPath pentru că ne-am dat seama că putem ajuta oamenii să reducă din timpul și din stresul pe care-l au făcând activități administrative, repetitive și inferioare. Această muncă i-a transformat în roboți. Cu ajutorul tehnologiei noastre, oamenii au timp pentru a se concentra pe activități care le aduc plăcere, pe munca pe care și-au dorit să o realizeze. Am construit roboți pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să fie ei niște roboți”, a declarat Daniel Dineș, CEO-ul UiPath într-o postare pe blogul companiei.


Oficialii gigantului din domeniul automatizării robotice au precizat că a reuşit să vândă 23,89 milioane acţiuni la un preţ de 56 dolari per acţiune. În urma acestui IPO, UiPath este evaluat pe bursă la 29 de miliarde de dolari.

Acţiunile UiPath sunt programate să intre astăzi, pe 21 aprilie, la tranzacţionare la New York Stock Exchange sub simbolul "PATH".

Pe 26 martie, UiPath, unicornul din domeniul RPA fondat în România, a dezvăluit că a făcut cerere de listare a unui IPO pe bursa din New York la numai câteva săptămâni după o nouă rundă de finanțare care a dus evaluarea companiei la 35 de miliarde de dolari.

Pe 1 februarie, compania anunța că a obținut 750 de milioane de dolari în cadrul unei runde de Series F, condusă de investitorii existenți, Alkeon Capital și Coatue. Pe lângă aceștia se află Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global. Evaluarea companiei în urma investițiilor de până acum este de circa 35 de miliarde de dolari.

Sursa Foto: Bloomberg

<