Theresa May va îndemna liderii UE reuniți la Bruxelles să introducă sancțiuni mai dure pentru guvernele care se dovedesc a fi respnsabile de atacuri cibernetice. În contextul în care crește îngrijorarea privind interferența Rusiei în alegeri electorale străine, inclusiv în Europa, și tentative de atacuri cibernetice, primul-ministru britanic va cere omologilor ei să întreprindă acțiuni mai dure în această privință, relatează jurnaliștii de la The Guardian.

„Eforturile individuale de a ne proteja pe noi înșine și de a condamna un comportament iresponsabil nu sunt suficiente”, ar fi de părere Theresa May. „Activitatea cibernetică malițioasă aduce daune economiilor noastre și ne subminează democrațiile. Pe lângă faptul că ne protejăm împotriva atacurilor, trebuie să impunem consecințe proporționale asupra celor care ne-ar face rău.”

În același timp, May crede că trebuie accelerată activitatea privind măsurile EU pentru a răspunde și împiedica atacurile cibernetice, inclusiv este nevoie să fie introdus „un regim robust de sancțiuni”. Primul-ministru May ar mai sublinia faptul că Marea Britanie va continua să coopereze îndeaproape cu EU pe aspecte de securitate și după Brexit-ul din martie 2019.

Publicația mai scrie că UE vrea să finalizeze o serie de legi privind securitatea cibernetică înainte de sesiunea plenară Parlamentului European din aprilie, inclusiv un plan de prevenire a diseminării conținutului terorist în online. La mijlocul lunii septembrie, Comisia Europeană a prezentat propunerea de reglementare a conținutului online pentru a combate propaganda și extremismul în social media.

Foto credit: wall-street.ro