Anteprenorul Cătălin Chiș, care deține grupul clujean de companii APS, și-a făcut recent intrarea într-un nou business, accesând un domeniu pe care nu îl avea până acum în portofoliu - piața de lux - și, în același timp, o zonă de business neabordată anterior - producția.

Astfel, în 2016 acesta a preluat un pachet de acțiuni în cadrul companiei NOAH Watches, startup românesc de design și producție de ceasuri de lux, lansat în urmă cu un an de către Iosif Harasemiuc și Ruben Perju, doi tineri antreprenori suceveni.

Catalin Chis 2

Alături de Cătălin Chiș, un alt pachet de acțiuni a fost preluat de către Erik Barna, care ocupă o poziție de top în cadrul managementului Grupului de companii APS. APS – Active Power Solutions, e o firmă din domeniul tehnologiei înființată în 2007. Grupul are acum 300 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro în 2015.

“Interesul comun este ca, folosind experiența noastră de business, să accelerăm dezvoltarea NOAH, afacere cu mare potențial de scalabilitate la nivel internațional în următorii ani”, spune omul de afaceri clujean.

Prin companiile pe care acesta le deține (Grupul APS), Cătălin Chiș derulează deja operațiuni pe piețe externe, cu recunoaștere internațională a performanțelor sale de business și a competitivității produselor dezvoltate.

Activă în industria fashion de produse de lux, compania NOAH Watches este un business 100% românesc, cu o componentă importantă de inovație la nivel de design și producție. Ceasurile de lux produse sub acest brand sunt realizate din lemn, în model unic, adaptat integral viziunii și dorințelor fiecărui client, fiecare model fiind executat manual.

Prioritatea pentru anul acesta o reprezintă dezvoltarea echipei și a capacității de producție, astfel încât să creștem volumul de business și să putem pregăti compania pentru intrarea pe mai multe piețe externe

În prezent, modelul de business este acela de lucru la comandă, fără modele de serie sau stocuri, iar materialul de bază utilizat pentru realizarea produselor este lemnul de înaltă calitate, importat din Mexic, Israel și Brazilia. Acesta este trecut printr-o serie de procedee tehnologice care îi cresc rezistența, cu valori de peste 2.500 pe scara de duritate Janka.

Potrivit wall-street.ro, pentru primul an de activitate, tinerii antreprenori au țintit o cifră de afaceri de 100.000 de euro. Vânzările erau făcute în SUA, Marea Britanie și Dubai, în general.

“Prioritatea pentru anul acesta o reprezintă dezvoltarea echipei și a capacității de producție, astfel încât să creștem volumul de business și să putem pregăti compania pentru intrarea pe mai multe piețe externe. Suntem convinși că noua formulă antreprenorială va avea un impact semnificativ în ceea ce privește rezultatele”, menționează Iosif Harasemiuc, CEO-ul NOAH Watches și unul dintre fondatorii companiei.