Anul trecut scriam despre primii pași făcuți pentru a aduce ”națiunea spațială” mai aproape de realitate. Grupul de cercetători și vizionari plănuia lansarea unui satelit. Fondurile necesare trimiterii primei nanoprezențe a Asgardiei în spațiu erau oferite de Igor Ashurbeyl, un om de știință și miliardar rus.

De altfel, acesta este inițiatorul acestui proiect care ar urma să se finalizeze prin prima colonie umană pe Lună, o națiune complet independentă, care ar urma să aibă propriul guvern, monedă virtuală pentru tranzacții, un sistem de justiție propriu, precum și propriul calendar.

Recent, Igor Ashurbeyl, cel care susține întreaga ”notă de plată” pentru ca Asgardia să devină realitate, s-a autoproclamat liderul ”națiunii spațiale” în cadrul unui eveniment fastuos care a avut loc Viena, în Hofburg Palace, scrie ABC.net.

În cadrul evenimentului a fost intonat imnul oficial al națiunii și s-a depus jurământul. Totodată, nu a lipsit un mesaj video venit din partea cosmonautului rus Oleg Artimiev, aflat în prezent pe Stația Spațială Internațională.

În acest moment, orice persoană poate deveni cetățean al Asgardiei. Totuși, miliardarul rus și-ar dori să atragă un număr cât mai mare de oameni creativi care își pot aduce controbuția la dezvoltarea națiunii. Până acum, peste 205.000 de persoane s-au înscris pe site-ul ”națiunii spațiale”, iar Igor Ashurbeyl speră ca în următorul deceniu, populația Asgardiei să ajungă la 150 de milioane de persoane. Pe site-ul națiunii figurează și 718 bucureșteni ca fiind cetățeni ai Asgardiei.

Pe lângă autoproclamarea sa ca lider al națiunii, miliardarul rus a ales deja și câteva zeci de persoane care fac parte din propriul parlament al națiunii. Aceștia s-au reunit pentru prima oară în cadrul ceremoniei din Viena.

Totodată, Igor Ashurbeyl și-ar dori ca Asgardia să devină unul dintre statele membrie ale Națiunilor Unite, tocmai de aceea ar avea nevoie de propriul guvern sau să fi recunoscut ca stat.

În cadrul ceremoniei de la Viena, inițiatorul Asgardiei a precizat faptul că următorii pași pentru dezvoltarea ”națiunii spațiale” vor consta în crearea unei Bănci Naționale, precum și a unui Minister al Afacerilor Externe, și a promis că Asgardia va deveni realitate în următorii 25 de ani.