Google a construit un sistem bazat pe inteligență artificială care poate parcurge informațiile din mii de documente digitale cu înregistrări medicale pentru a le identifica pe cele esențiale, relatează Bloomberg.

Această funcționalitate ar ajuta medicii să stabilească mai rapid cât ar putea să rămână în spital un pacient și care este probabilitatea ca acesta să moară. Următorul pas al companiei ar fi să introducă acest sistem în clinici, pentru a prezice simptome și boli.

Sistemul a reușit deja să anticipeze cu acuratețe decesul unei femei. O pacientă care sufererea de cancer a ajuns la spital cu apă la plămâni, iar medicii i-au dat 9,3% șanse de deces pe perioada spitalizării. Algoritmul creat de Google i-a dat chiar 19,9%. Femeia a murit câteva zile mai târziu.

Google este una dintre companiile care încearcă să implementeze tehnologia AI pentru a veni cu soluții pentru diverse probleme din sectorul medical. Cercetătorii au descoperit o modalitate prin care pot afla dacă o persoană este expusă riscului de a dezvolta boli de inimă.