Lista a fost creată în baza curselor cu Taxify de anul trecut din Capitală.

Potrivit datelor Taxify, sezonul cumpărăturilor începe în Capitală cu o săptămână înainte de Crăciun. Anul trecut, 19 decembrie a fost cea mai aglomerată zi la cumpărături, în special în intervalul 15.00-16.00.

Cu toate acestea, bucureștenii păstrează tendința generală din celelalte piețe unde Taxify operează și merg la cumpărături pe ultima sută de metri. Având în vedere datele de anul trecut, mulți dintre pasageri merg după cadouri cu două-trei zile înainte de Crăciun, 22 decembrie fiind una dintre cele mai aglomerate zile pentru a căuta o cursă către centrele comerciale. În această zi, orele de vârf sunt după 16.00.

Cele mai populare destinații pentru cumpărături din București, potrivit Taxify, sunt:

  • AFI Palace Cotroceni
  • Băneasa Shopping City
  • Promenada Mall
  • Unirea Shopping Center
  • IKEA
  • Mega Mall
  • ParkLake Shopping Center

“Platformele de tip ride-hailing sunt extrem de utile în perioada sărbătorilor - nu mai este nevoie să găsești un loc de parcare în centrele comerciale aglomerate și la orele de vârf, mai ales când ai cu tine cutii sau alte bagaje voluminoase”, a declarat Mihai Florea, Country Manager Taxify România.

Taxify și-a lansat serviciile în Timișoara la finalul lunii octombrie. Timișoara este al treilea oraș din România în care Taxify este disponibil, după București, operațional din 2016, și Cluj-Napoca, lansat în iunie 2018.

Recent, Taxify a lansat Taxify Delivery, un serviciu prin care utilizatorii pot trimite rapid colete în București.

Taxify Delivery este disponibil doar în București, iar tarifarea se face doar în funcție de distanță, nu și de timpul parcurs de șofer până la destinatar. Tariful minim este de 10 lei. Potrivit Taxify, preluarea coletelor se va face rapid, media de așteptare fiind de circa 5 minute. În plus, cei care primesc pachetul pot urmari în timp real livrarea, deoarece cel care trimite coletul poate da share cursei.

Aici puteți citi un interviu cu Markus Villig, fondatorul Taxify.

Taxify are peste 15 milioane de utilizatori înregistrați la nivel global în 25 de țări. Compania a primit de curând o investiție în valoare de 175 de milioane de dolari, investitorul principal fiind Daimler, compania din spatele Mercedes-Benz.

Taxify este disponibilă pentru iOS și Android.