ONU vrea să rezolve probleme sociale globale folosind blockchain și explorează ideea de a folosi noua tehnologie pentru a îmbunătăți viața cetățenilor din țările în curs de dezvoltare. În acest sens, UNICEF, organizație a Națiunilor Unite pentru drepturile copiilor, a anunțat că va finanța șase startup-uri de blockchain, fiecare urmând să primească investiții de 100.000 de dolari. Cele mai multe dintre acestea provin din țări în curs de dezvoltare, în speranța că ideile incubate vor crește eficiența și transparența în diverse industrii din țările care au cea mai mare nevoie.
Organizația internațională pentru drepturile copiilor vede potențialul tehnologiei blockchain drept un mijloc de a reexamina industrii întregi, în special cele care se confruntă în mod tradițional cu frauda și corupția. Fondul de investiții al UNICEF va sprijini financiar startup-uri din domenii bazate pe tehnologicii emergente, cum ar fi data scince, machine learning, realitate virtuală și drone.
Cele șase startup-uri sunt menționate într-un raport al RTT News, acestea fiind sunt: Atix Labs - platformă de finanțare pentru întreprinderi (Argentina), Onesmart - startup ce își propune să reducă corupția pe piețele emergente (Mexic), Prescrypto - platformă de gestionare a înregistrărilor medicale (Mexic), Statwig - furnizor al unui sistem de distribuție de vaccinuri (India), Utopixar - explorează aplicarea tehnologiei blockchain în blocului în guvernanța comunitară, W3 - încearcă să ofere conectivitate între imigranții economici și refugiați fără utilizarea internetului și a tehnologiei telefoniei celulare (Bangladesh).