”UiPath a trimis documentele de înregistrare la autoritățile de reglementare americane. Numărul de acțiuni de ar urma să fie oferit spre vânzare, dar și prețul acestora nu au fost încă stabilite”, a precizat compania, potrivit wall-street.ro, care citează TechCrunch..

Compania a ajuns în a atrage mai mult de 1,2 miliarde de dolari de la investitori precum: Accel, CapitalG, Sequoia și alții. Cea mai mare rundă a companiei a fost de 568 milioane de dolari, condus de Coatue, la o valoare impresionantă de 7 miliarde de dolari în aprilie 2019.

CEO-ul firmei, Daniel Dines, a menționat de mai multe ori că dacă în calendarul lor inițial listarea la bursă ar fi urmat să aibă loc în 2022, contextul favorabil a mutat această intenție pentru 2021.

Listarea la bursă, arată sursele Reuters, ar putea duce UiPath, considerată companie americană în cazul acesta, pentru că sediul financiar se află la New York, la o evaluare financiară de peste 15 miliarde de dolari.

UiPath se pregătește să devină companie publică în 2021. Conform datelor financiare, firma are un venit anual de 400 de milioane de dolari.

UiPath este lider în domeniul RPA, Robotic Processing Automation și ajută firme uriașe să se automatizeze, având printre clienți nume precum Facebook, Google sau Uber.