UPS va oferi noi soluții de detectare și monitorizare, cu scopul de a asigura o foarte bună vizibilitate, urmărire și gestionare a transporturilor critice în domeniul medical. În plus, toate operațiunile UPS în domeniul medical vor fi aliniate cu un sistem inovator de management al calității și de certificare, pentru a răspunde celor mai înalte standarde de calitate și pentru a simplifica verificarea parametrilor de performanță. Pentru a realiza acest lucru, UPS înființează o unitate dedicată: Healthcare and Life Sciences (HCLS).

Rețeaua medicală digitală

UPS Premier va oferi diverse tipuri de servicii pentru clienții care activează în domeniul medical, prin valorificarea capabilităților UPS Smart Global Logistics Network de urmărire a coletelor. În plus, aceste capabilități vor fi combinate cu noi senzori avansați pentru colete, pentru a asigura trasee prioritare, servicii de sortare, pentru situații neprevăzute și servicii de livrare pentru transporturile critice medicale. Noul portofoliu UPS va oferi cele mai cuprinzătoare servicii pentru gestionarea cu prioritate a coletelor care sunt condiționate de timpul de livrare și de o anumită temperatură, contribuind la creșterea fiabilității.

„Oferim clienților noștri vizibilitate și siguranță pentru transporturile critice din domeniile medical și al științelor vieții,” a declarat David Abney, președinte și CEO al UPS. „Datorită noilor tehnologii și modalități de planificare vom avea o mai mare flexibilitate în protejarea acestor colete pe durata întregului traseu, oferind în același timp soluții pentru situații neprevăzute și servicii de o fiabilitate ridicată.”

Această soluție face parte din eforturile UPS de îmbunătățire a facilităților din rețeaua companiei cu sisteme inteligente IoT, pentru a urmări coletele medicale. Aceste soluții vor fi disponibile online în primul trimestrul din 2020.

„Indiferent de situație, în transporturile din domeniile medical și al științelor vieții este nevoie de servicii de încredere și fiabile”, a precizat Abney. „Aceste soluții vor permite UPS să furnizeze servicii de înaltă calitate.”

Nou sistem de management al calității (QMS)

Clienții care activează în domeniul medical se bazează pe sistemele UPS de management al calității pentru depozitare, gestiunea stocurilor și livrarea produselor medicale, în special ale celor care fac obiectul Good Manufacturing Practices (cGMP). Sistemul UPS de management al calității a fost reproiectat pentru a se alinia cu sistemele existente în multe companii farmaceutice. QMS dispune de un sistem electronic de gestionare a documentelor în cloud, de proceduri de operare standard (SOP), de procese performante de validare și de instrumente de raportare la nivel global.

„Gestiunea eficientă a stocurilor este una dintre cele mai importante componente a lanțului de aprovizionare din domeniul sănătății. Un client care va avea vizibilitate asupra tuturor celorlalte sisteme de inventariere la nivel global va beneficia de predictibilitate, vizibilitate și planificare îmbunătățite”, a explicat Abney.

UPS Healthcare and Life Sciences

Decizia de a conecta toate operațiunile și grupurile comerciale UPS din domeniul medical într-o singură entitate UPS HCLS este rezultatul colaborării extinse cu clienții și experții din domeniu pentru a înțelege modul în care UPS poate furniza servicii personalizate de înaltă calitate, răspunzând rapid nevoilor specifice din sectorul medical. Această entitate include operațiunile și cei peste 5.000 de angajați de la Marken, Polar Speed și cele 114 facilități medicale UPS. Noua entitate va avea o forță de vânzări dedicată și specializată în domeniul medical, dar și echipe de suport pentru clienții din rețeaua globală UPS. Operațiunile medicale la nivel mondial vor fi consolidate și îmbunătățite pentru a respecta standardele riguroase de calitate și de servicii. UPS HLCS se concentrează asupra nevoilor clientului.