Branch, startup-ul fondat de românca Mădălina Seghete, a lansat The App Launch Checklist, o listă utilă pentru cei vor să lanseze o aplicație în perioada următoare. Practic, ai toți pașii de urmat pentru a crea un asemenea produs.

applaunch

Atunci când lansezi o aplicație sunt o mulțime de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, nu numai să ajungi la codul potrivit. De asemenea, nu ține doar de design, ci și de modul în care ajunge o aplicație pe piață și rămâne populară. Vedem foarte multe produse care au un moment de glorie, dar decad rapid.

Practic, site-ul are mai multe secțiuni: Tech Prep, Marketing Prep, Pre-Launch, Brownie Points, Launch Day, Post Launch. Astfel, site-ul recomandă și produse pe care să le folosești dacă vrei să activezi notificări, să pui deep linking, dacă vrei să testezi alte aplicații concurente sau să lansezi un program de Beta.

Evident, dacă treci prin acești pași nu ai siguranța că vei reuși, dar pentru cei care sunt oameni tehnici și nu au experiență de marketing, poate fi foarte folositoare. E ca și cum ai avea mai mulți oameni în echipa ta, deși voi sunteți doar doi cofondatori.