Vivo 9 are un display cu diagonala de 6.3 inci și un raport de aspect al ecranului de 19:9. Telefonul vine cu un „breton”, despre care compania spune că ajută la atingerea unui procentaj de 90 % pentru aspectul ”screen-to-body ratio”.

Pe spatele telefonului se găsește o cameră duală și senzorul de amprentă. Una dintre camere are 16 megapixeli și lentile cu diafragma f/2, iar cea de-a doua are 5 megapixeli și contribuie la efectul de blur de fundal. Compania a pus accent pe opțiunea pentru selfie și vine cu o cameră frontală de 24 megapixeli cu aceeași diafragmă f/2. Aceasta are și funcția de iluminare pentru selfie, întâlnită la multe modele de telefoane.

Smartphone-ul rulează cu un procesor Snapdragon 626, are 4 GB memorie RAM și 64 GB capacitate de stocare. Telefonul folosește interfața de la Vivo - Funtouch OS 4.0, bazată pe Android 8.0 Oreo. Autonomia este susținută de o baterie cu capacitatea de 3260 mAh. Telefonul are slot de card microSD, port Micro USB și mufă jack pentru căști.

În plus, Vivo aduce o funcționalitate numită AI Face Beauty, care folosește machine learning pentru a identifica vârsta, sexul, culoarea și textura pielii utilizatorilor pentru „a le reprezenta frumusețea cu adevărat”, relatează The Verge.

V9 este disponibil în două variante de culoare: negru și auriu. Momentan, nu există informații cu privire la prețul smartphone-ului.