Denumirea MABÓ vine de la numele celor doi antreprenori Marius Beju și Bogdan Georgescu. Marius Beju este impresarul Amadeus, Aylin Cadir, Vlad Miriță, în timp ce Bogdan are un background tehnic, fiind inginer și având experiență în zona de vânzări de echipamente IT.
Bogdan Georgescu a devenit vicecampion mondial la prăjit cafea la ediția din 2019 a World Coffee Roasting Championship. La acest campionat au participat 23 de țări, cel mai mare număr de țări participante din istoria concursului, podiumul fiind completat de doi concurenți din Rusia, respectiv Polonia.
Cu toate că sunt la început, MABÓ se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din România și din străinătate. Magazinul online MABÓ Coffee dispune de o multitudine de cafele de specialitate care sunt proaspăt prăjite și provin din diferite zone și ferme de cultură din Columbia, Etiopia, Brazilia, Kenya, Rwanda sau Peru. Fiecare cafea este însoțită de detalii relevante despre notele de gust, ferma de proveniență, fermentație și scor de degustare.
’’Cafeaua de specialitate reprezintă ce este mai bun din cafelele de origine care au peste 80 de puncte SCA (Specialty Coffee Association). Noi alegem ce e mai bun dintre cafelele de specialitate, de aceea vei vedea mereu pe site sau pe pungă informația cu privire la punctajul cafelei, originea, ferma etc. De multe ori fermele sunt atât de mici încât nu au o producție foarte mare, ci numai niște loturi mici de câteva zeci sau sute de kilograme, adică microloturi. Dintre cafelele alese de clienții noștri, putem spune că se preferă originile din Brazilia, Columbia și Etiopia’’, a declarat Bogdan Georgescu.