Aceste vinuri se fac la crama Rasova, aceea cramă ce se arată timidă pe malul înalt al Dunarii în drumul spre mare. Se fac aici nu ca un concept de vinificare despre care să se adune experții și să povestească ore, ci pentru plăcerea băutorilor care-și doresc să aducă vară în viețile lor oricând. Vara cu plajă, briză, relaxare, năvoade și miros de pește proaspăt sfârâind pe grătarele cherhanalelor.

Sigur, am putea spune că avem în față un concept de marketing perfect, cu sticla delicată, cu designul și cromatică estivale, cu năvodul aruncat peste valurile trasate precis pe fundul sticlei, dar noi suntem aici să ne bucurăm de vin și de stare.

Alege-ți sticla preferată de Sur Mer de pe www.desprevin.ro din pachetul Sur Mer sau din pachetul Viața e Mișto și bucură-te și tu de vinuri excelente făcute pe bătrânele dealuri ale Dobrogei la una dintre cele mai noi si mai cool crame din România, la Rasova.

Povestea cramei a început cu prima recoltă, cea din 2015, iar construcția cramei a durat 2 ani (2014-2016) sub îndrumarea arhitectului Bruno Andreșoiu. După cum frumos îl descrie: crama “este un tribut adus reliefului dobrogean ondulat şi adesea arid, pietros, cu vegetaţie puţină şi chinuită”.

Arhitectura modernă înglobează în ea elemente ale designului caselor dobrogene, elemente naturale precum lemnul, piatra albă şi fierul, ceea ce face ca întreaga construcţie să fie perfect integrată în peisajul auster al malului Dunării, ”ca o grămadă de stânci albe, ieşite din pământ.

Localitatea Rasova, mai exact DOC Murfatlar, un climat extraordinar pentru vița de vie, pante cu terase pe malul Dunării, cu altitudini mici, cu soluri argiloase și loessuri nisipoase, un climat temperat puternic influențat de curenții Dunării. Sunt în total 47,5 ha de viță de vie cultivate în regim sustenabil pentru a pune în valoare terroir-ul unic. Planția este relativ nouă (10 ani), dar sunt păstrate și vițe de vie de peste 40 de ani.

Acest cumul de factori dă vinuri proaspete, echilibrate cu mineralitate greu de găsit în alte zone ale țării. Uneori când deguști Pinot Grisul sau Sauvignon Blancul parcă simți în pahar mirosul suav al marii ușor salin, ușor vegetal.

De la Rasova, cu vânt în păr, nisip în slapi, Sur Mer Rose în pahare vă urăm vacanță plăcută și vă încurajăm să vă bucurați de cât mai multe vinuri!