Am fost prezenți la evenimentul “Sesiune deschisă despre burnout”, organizat de Secom România, am discutat cu Andrei Dumitrașcu, Marketing Manager la Secom România, dar și cu doctorul Radu Țincu, medic primar specialist ATI. Ei au vorbit despre cum te ferești, dar și despre cum ieși din burnout.

Poți urmări materialul video în partea superioară sau la finalul articolului. O privire în detaliu poți afla și din acest material publicat vineri, despre alte informații esențiale despre burnout.

“Burnout-ul e din ce în ce mai prezent în zona corporatistă și nu numai. Eu într-o zi m-am simțit blocat, nu mai puteam să fac nimic, nu mai puteam să gândesc. Niciodată nu ajungeam să le termin. Am clacat. Nu am mai știut ce să fac, nu am știut cum îi spune, simțeam că ceva nu e bine cu mine”, a spus Andrei Dumitrașcu.

“Înainte de apariția burnout-ul e stresul. Sunt o mulțime de teste ca să îl identifici. O ședință cu un psiholog e suficientă să ți se pună diagnosticul. Ce faci după? Trebuie să accepți să fii tratat. E nevoie de medic, terapeut, terapie”, spune și medicul Radu Țincu.

Ce faci? De multe ori terapia e răspunsul. “Burnout-ul este generat de încărcare, supraîncărcare, dar vine și într-un context de anxietate. Eu mi-am dat seama prin terapie și discutând cu mulți oameni”, a explicat Dumitrașcu.