Samsung Galaxy Fold și Huawei Mate X au fost arătate cu puțin timp înainte de MWC 2019, dar nu au fost puse la dispoziția jurnaliștilor. Ambele companii s-au lăudat cu designul special, cu tehnologia de ultimă oră, dar ambelor companii le-a fost frică să lase telefoanele pe mâinile jurnaliștilor.

Cei de la Royole, o companie producătoare de display-urile de toate formele și pentru toate întrebuințările, a creat FlexPai, un smartphone concept menit să le arate companiilor producătoare de telefoane mobile cum ar putea fi integrate display-urile flexibile.

Royole FlexPai nu arată la fel de bine precum Huawei Mate X sau Samsung Galaxy Fold, dar e un dispozitiv funcțional cu care ne-am putut juca. Are un ecran de 7,8 inch în modul tabletă și un display de 5,5 inch în modul smartphone. Telefonul se pliază spre exterior și balamaua lasă un loc destul de mare la mijloc. Sub ecran este un Snapdragon 855 și 4GB memorie RAM și există și o cameră duală care poate fi folosită atât pentru selfie-uri cât și pentru fotografii obișnuite.

Royole FlexPai va ajunge pe piață, dar nu în forma în care l-am văzut în cadrul MWC 2019. A fost, totuși, interesant să vedem de aproape un astfel de dispozitiv.