“Seedcamp caută fondatori buni, care rezolvă o problemă valoroasă și au un startup cu potențial global”, explică Allott în cadrul unui interviu video la How to Web 2019.

“Când pornești în călătoria de a găsi investiție, trebuie să te gândești la mai multe lucruri. Primul lucru pe care l-aș recomanda ar fi să tratezi asta ca un proiect. Ia în serios, planifică și recomand să ai un tabel unde să monitoriezi potențialele întâlniri pe care le vei avea cu investitorii”, mai spune investitorul.

Printre startup-urile ajutate de Seedcamp să crească se numără nume foarte mari, precum UiPath, Revolut, Transferwise.

“UiPath avea un potențial incredibil. Am fost foarte norocoși să facem cunoștință și să putem investi. Aveau un fondator excelent în persoana lui Daniel. E un om excepțional, am iubit umilința sa, care e una dintre cele mai importante valori pe care le are ca fondator”, a povestit Stephen despre ce i-a atras la UiPath, un exemplu pentru ecosistemul local.

De asemenea, și Allott a spus că UiPath a trimis un semnal în toată lumea legat de ce se întâmplă în țară. Iar lucrul acesta e important, mai ales că sunt mulți care critică unicornul din domeniul automatizării pentru că firma principală e înregistrată în Statele Unite, nu în România. UiPath contribuie, prin angajații și fondatorii săi, la scoaterea României în față.

A fost speaker la ediția de anul acesta a How to Web, una dintre cele mai importante conferințe din România despre inovație și tehnologie. Ediția de anul următor a How to Web va avea loc pe 28-29 octombrie 2020 și poți să iei un bilet foarte, foarte redus de aici.

Urmărește interviul video cu Allott mai jos.