Conform reprezentanților Zoom, numărul de utilizatori ai aplicației de videoconferințe a sărit de la 10 milioane pe zi la 200 de milioane pe zi astăzi. Pe lângă utilizatorii de business, 90.000 de școli din 20 de țări folosesc Zoom pentru clasele online.

Cu toate aceste, ultimele zile au fost complicate pentru Zoom pentru că au fost descoperite foarte multe probleme de securitate. Să vedem care sunt.

Miercuri, publicația „The Intercept” a arătat că Zoom nu oferă criptare end-to-end pentru apeluri, deși spune că face asta. Practic, conversațiile pot fi spionate de hackeri și nu există securitate ca la alte servicii de apeluri. În plus, tot „The Intercept” menționează că email-uri și fotografii ale utilizatorilor au fost disponibile hackerilor, iar aplicația de iOS a Zoom trimitea date către Facebook fără un motiv clar.

De asemenea, „BleepingComputer” a raportat o nouă vulnerabilitate în Zoom care permite atacatorilor să fure credențialele de autentificare în Windows a utilizatorilor. Problema vine din modul în care Zoom administrează link-urile și dacă atacatorii ar dori, ar putea da de conturile de Windows ale utilizatorilor care au dat click pe link-urile din interiorul aplicației.

Vulnerabilitatea popularizată de site-ul „Mashable” a fost descoperită mai întâi de câțiva experți în cybersecurity. De asemenea, aceștia au remarcat și că hackerii ar putea să lanseze programe pe computerele victimelor, deși Windows oferă o alertă de securitate atunci când se întâmplă asta.

De asemenea, FBI, direcția din Boston, a lansat un avertisment privind Zoom, spunând utilizatorilor să nu facă întâlniri publice sau să schimbe linkuri prin intermediul aplicației, după ce au fost raportate cazuri de „Zoombombing”, în care necunoscuți au intrat în clase ale unor școli. De asemenea, Tesla a interzis angajaților să mai folosească aplicația Zoom printr-un memo.

Zoom a anunțat prin vocea CEO-ului Eric S. Yuan că va răspunde la aceste probleme în următoarele 90 de zile și se va concentra pe rezolvarea lor înainte de orice alte feature-uri.

Ce alternative ai pentru videoconferințe prin Zoom?

  1. Skype Meet Now

  2. Cisco Webex

  3. Jitsi Meet

  4. Google Hangouts

  5. Conferințele Privesc.eu