Laurențiu, împreună cu soția sa Corina, trăiesc ceea ce noi am numit visul oricui: după mulți ani de top management în corporații pharma decid să se retragă activ și să înceapă o nouă activitate cu multă pasiune și dăruire. Așa ia naștere La Migdali, nu vorbim încă despre crama La Migdali pentru că ea urmează a fi construită, ci despre vinurile La Migdali ce sunt făcute de una dintre puținele femei vinificator din România, de Lorena Diaconu.

Viile sunt acreditate după normele internaționale și pot produce vin 100% Bio. Însă, pentru moment vinurile 100% eco se regăsesc doar în gama Innocent.

Și pentru că sâmburii de struguri sunt la îndemână, migdalii încă înfloresc și dau roade bune în Dealu Mare, trandafirii sunt plantați la fiecare capăt de rând de vie, iar culturile sunt bio, cei doi soți s-au gândit și la o altă manieră de a răsfăța: lansarea unei linii capsulă de creme ecologice, bazate pe uleiurile esențiale produse de locul lor minunat.

Cremele se numesc Wine4Skin și le puteți cumpăra online de pe site-ul lor.

Dar cum vinul ar fi nimic fără povești, locul ăsta spune multe. Ca de exemplu povestea despre Crucea Doamnei Neaga, de la hotarul domeniului, care stă mărturie spiritului creștin, demnității și speranței, întruchipate în figura celei care a dat viața acestor valori și care sta cu mândrie în eposul popular alături de Ana, a meșterului Manole sau Miorița.

Și continuă cu ruinele conacului Eminescu- Persu, care păstrează urmele pașilor Ecaterinei Eminescu, nepoata poetului și ale lui Alexandru Persu, inginer de prestigiu și fost primar al comunei Tohani. Vinul produs aici avea o calitate excepțională și s-a bucurat de mare apreciere în epocă.

Vinul fanion La Migdali este cupajul Trois Amis, obținut prin asamblarea Feteștii Negre cu Shirazul și Cabernet Francul. Un vin care amintește de trei prieteni, studenți la medicină, ce își promit să-și petreacă a doua tinerețe împreună.

Cum acest lucru nu este cu putință, Laurențiu Scheușan dedică vinul acelor puști la început de drum și promisiunii prieteniei adevărate. Surprinzător sau nu, după grila de punctaj a Decanter Decanter World Wine Awards 2020, acest vin este cotat cu 91 de puncte.

Vin plin, cu arome de cireșe negre, prune afumate și condimente sofisticate. Un vin delicios, numai de împărțit între prieteni sau de savurat cu gândul la ei. Îl găsiți în această săptămână în pachetele: DE GAȘCĂ, PREMIUM și ALL RED.

Carnea de vită maturată, carnea de miel condimentată și perpelită în tigaie, cât și brânzeturile afumate sunt preparatele care se potrivesc mănușă cu aceste vinuri.

Așadar, în această săptămâna, vă invităm să ascultați poveștile noului producător din Dealu Mare, să beți din vinurile produse aici și să vă relaxați împreună cu noi! Bucurați-vă de vin!