Interesant este faptul că reprezentanții statului indian Maharashtra și-au exprimat dorința de a intra în cursa pentru transportul cu ajutorul trenurilor supersonice create de Hyperloop One. Astfel, aceștia își doresc să construiască un tunel pentru Hyperloop One între Pune și Mumbai, conectând circa 26 de milioane de oameni.
Soluția pe care o oferă Hyperloop One ar putea lega Pune de aeroportul Navi Mumbai și de Mumbai în doar 25 de minute. Comparativ, în acest moment, distanța dintre cele trei puncte poate fi parcursă în mai mult de 2 ore jumătate cu mașina și peste 3 ore cu trenul.
”Ca președinte al Hyperloop One sunt extrem de fericit de potențialul pe care acest proiect îl are pentru a transforma nu doar viitorul transportului, ci și viitorul societăților. Virgin Hyperloop One poate ajuta India să devină un pionier în industria globală a transporturilor. După calculele noastre, construcția acestui proiect, între Pune și Mumbai, ar putea aduce beneficii economice în valoare de 55 de milioane de dolari în 30 de ani”, a precizat Sir Richard Branson într-o postare pe blogul său.
În luna octombrie a anului trecut, Sir Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din întreaga lume, anunța faptul că a investit în proiectul Hyperloop One. Deși nu a dezvăluit suma exactă (Hyperloop One a primit în total 85 de milioane de dolari în acel moment), compania, care a plecat de la o idee a lui Elon Musk, dar în care acesta nu este implicat, a trecut printr-un proces de rebranding devenind Virgin Hyperloop One. La finalul lui 2017, compania a primit o finanțare în valoare de 50 de milioane de dolari din partea unor investitori de tip venture. Din 2014 și până acum, Virgin Hyperloop One a primit finanțări în valoare totală de 295 de milioane de dolari.
Hyperloop One este un proiect de trenuri supersonice care ar putea lega orașe aflate la mii de kilometri în doar câteva zeci de minute. Tot anul trecut, compania anunța și 9 potențiale rute europene pentru rețeaua de trenuri.