Visma oferă un mix de produse pentru contabilitate, HR, cash flow pentru mai mult de un milion de clienți în toată Europa a primit noi investiții și a ajuns la o evaluare financiară de peste 12,2 miliarde de dolari, potrivit tech.eu.

Invesitorii britanici de la Hg Capital care au condus runda de investiții în Visma în 2006, când firma s-a delistat de la Bursa de la Oslo, sunt co-investitori și și-au mărit participația în Visma, ajungând la 54% din acțiuni.

De asemenea, în Visma au intrat și TPG și Warburg Pincus ca investitori, iar alți investitori precum CPPIB și General Atlantic au achiziționat și ei noi acțiuni în VIsma.

Visma s-a dezvoltat de-a lungul timpului prin achiziționarea unor lideri locali sau europeni în zonele sale de interes. Numai anul acesta a achiziționat companii precum Circle Software, Onguard, FirstAgenda, 1st Web, Draftit, Specter, Nmbrs, Zetech sau Yuki. În total, Visma are peste 11.000 de angajați.

Anul trecut, Visma a achiziționat jumătate din SmartBill, una dintre cele mai importante companii românești din zona facturării digitale și a contabilității.

Fondatorii, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, au păstrat controlul, ocupându-se în continuare de dezvoltarea afacerii.

Misiunea Visma este aceea de a ajuta companiile și organizațiile să-și îmbunătățească productivitatea și să ofere o mai bună abordare în ceea ce privește digitalizarea, integrarea și automatizarea proceselor economice. Intrând ca asociat în SmartBill, Visma va pune la dispoziție un brand puternic, experiența unei companii lider de piață pe segmentul cloud și resurse pentru dezvoltare. De asemenea, SmartBill va ajuta la consolidarea unei noi piețe pentru grupul Visma", afirma în acel moment Jostein Håvaldsrud, Product Director, Visma Group.

Despre planurile SmartBill după intrarea Visma în acționariat am aflat de la CEO-ul companiei, Radu Hasan, în acest interviu.