Până acum, cei care aveau o mașină cu sistemul Android Auto fie rulau waze pe telefon, fie navigau folosind Google Maps pe ecranul din mașină. Acum, aplicația oficială Waze ajunge și pe Android Auto, anunțul fiind făcut pe blogul companiei.

Pentru a o folosi, utilizatorii vor trebui să conecteze telefonul cu Android prin USB la mașină și apoi vor putea controla aplicația folosind ecranul tactil de pe bord sau butoanele de pe volan. Utilizatorii vor putea folosi și comenzi vocale pentru a interacționa cu Waze pe sistemul Android Auto.

”Navighează către cele mai frecvente destinații preprogramate în aplicația Waze printr-o singură atingere - acasă, la serviciu sau către alte locuri preferate. Începe orice cursă prin comanda vocală «OK, Google», pentru a spune Waze care este destinația și pentru a ajunge pe drumul potrivit cât mai repede. Primește alerte vizuale și audio pentru a rămâne informat privind ceea ce te așteaptă și care sunt cele mai rapide rute. Bonus: te vei bucura de o hartă mai mare cu alerte mai bine evidențiate. Accesează experiența ta Waze personalizată prin ecranul mai mare din mașină. Vezi cu ușurință panoul ETA care organizează tot ce ai nevoie într-un singur loc, pentru a putea verifica ușor rute alternative și pentru a putea ajusta cu ușurință setările de sunet. Ajută alți utilizatori de Waze printr-un meniu vizual de raportare”, se arată în postarea respectivă.

Mai multe detalii și instrucțiuni detaliate privind folosirea Waze în mașinile cu Android Auto sunt disponibile aici.