De acum aplicația de navigație în trafic, deținută de cei de la Google, a deschis serviciul de carpooling prin care unește navetiștii care au nevoie de transport spre și de la muncă. Momentan, serviciul de carpooling al Waze este disponibil la întreg nivelul Statelor Unite, aplicația fiind lansată și în Israel și Brazilia, scrie Fast Company.

Planul Waze este de a lansa serviciul de carpooling și la nivelul Europei în cel mai scurt timp.

”Am încercat să construim o versiune mai ieftină a unei aplicații de ride-hailing, dar am pierdut din vedere elementul uman al acesteia”, spune Noam Bardin, CEO-ul Waze. În luna martie a acestui an, Waze a relansat aplicația cu o serie de noi filtre care permit rafinarea procesului de căutare, ceea ce le oferă utilizatorilor posibilitatea de a găsi curse chiar cu persoane din propria rețea de colegi sau cunoscuți.

Totodată, Waze a mai introdus ratinguri pentru șoferi, precum și posibilitatea de a alege dacă vrei să faci naveta cu un bărbat sau o femeie.

În acest moment sunt peste 1,3 milioane de șoferi care au declarat că și-ar dori să se listeze ca șoferi în cadrul serviciului de carpooling al Waze.

Noua opțiune oferită de Waze concurează cu seriviciile UberPool și BlaBlaCar. Dacă la nivel local francezii de la BlaBlaBar operează deja de trei ani, UberPool încă nu s-a lansat în România, chiar dacă oficialii companiei declarau în primăvara anului trecut că va fi operațional din 2018.