Wiko este un brand franțuzesc deținut de o companie chinezească. Ocupă locul doi în Franța, după Samsung și, de curând, a intrat și în România.

La MWC 2018, în Barcelona, am făcut cunoștință cu Wiko View 2 Pro, noul flagship al companiei, dar și cu Wiko View 2, modelul ceva mai slab.

Wiko View 2 Pro te păcălește să crezi că este un vârf de gamă veritabil. Cu un aspect premium, o cameră duală și un display ca cel de pe Essential Phone, ești tentat să crezi că ții în mână un competitor pentru Samsung Galaxy S9.

Totuși, la o privire mai atentă, lucrurile nu stau chiar așa. Display-ul cu margini foarte subțiri și diagonală de 6 inch are rezoluție HD+, nici măcar full HD, procesorul este un Snapdragon 450, deci din gama entry-level a Qualcomm. Un lucru bun este memoria RAM de 4GB și spațiul de stocare de 64 de GB.

Camera duală nu se descurcă extraordinar din ce am reușit să vedem la standul companiei, dar e de apreciat faptul că ai la dispoziție o lentilă wide, pentru acele momente în care vrei să cuprinzi tot peisajul, nu doar o bucată din el.

Fratele mai mic, Wiko View 2, este lipsit de camera duală, are o memorie RAM de 3GB și un spațiu de stocare de 32GB, iar procesorul este și mai slab decât cel al modelului Pro.

Cu toate acestea, în funcție de prețurile la care aceste modele vor ajunge pe piața din România, smartphone-urile s-ar putea dovedi competitoare serioase pentru cele ale brandurilor autohtone, dar și pentru telefoanele entry-level de la companiile de renume prezente la noi.