Prezentate sub sloganul “back to 5”, cele trei telefoane vin la 4 ani după primul telefon ASUS lansat vreodată, denumit și el ZenFone 5. Totuși, în loc să mizeze pe originalitatea designului, taiwanezii au decis să meargă pe impact emoțional și să creeze niște replici de iPhone X pe care chiar ți le-ai dori să le cumperi. Referindu-se la iPhone X drept "Fruit Phone X" pe toată durata prezentării, oficialii ASUS au ținut să arate câteva moduri în care o clonă poate depăși originalul, iar nouă ne-a plăcut lipsa de rușine asumată a companiei.

Specificații ASUS ZenFone 5, ZenFone 5Z și ZenFone Lite

ASUS ZenFone 5 Lite este mezinul familie și se remarcă prin patru camere foto, două pe față și două pe spate. Există lentile wide pe ambele părți ale telefonului, pentru selfie-uri de grup sau pentru fotografii de peisaj. Ecranul cu format 18:9 are diagonală de 6 inch și rezoluție full HD, iar sub el se găsesc procesoare Snapdragon (630 sau 430 - există versiuni cu performanțe diferite) și o baterie de 3.300 de miliamperi care ar trebui să ofere o autonomie mai mult decât decentă.

Și ASUS ZenFone 5 are un breton și un display de 6,2 inch cu rezoluție full HD+ și raport de aspect 19:9. Vine cu procesorul Snapdragon 636, telefonul fiind un mid-range premium foarte interesant cu 6GB RAM și 3.300 de mah. Camera foto duală ajutată de Inteligența artificială știe să detecteze automat 16 scenarii predefinite. Spre deosebire de ZenFone 4, ZenFone 5 știe să facă si fotografii de tip portret, lucru îmbucurător, iar fotografiile făcute noaptea ar trebui să iasă bine, având în vedere diafragma F/1.8 și pixelii cu dimensiune de 1,4 microni. Tot pe partea de media, merită menționate difuzoarele stereo și căștile de mare calitate. ZeniMoji e copia ASUS de Animoji și pare distractivă de folosit.

ASUS ZenFone 5Z este vârful de gamă și vine cu cel mai nou procesor al Qualcomm, adică Snapdragon 845. Designul, camerele și funcțiile de AI sunt aceleași, dar mai diferă cei până la 8GB memorie RAM și până la 256GB spațiu de stocare.

Smartphone-urile au o calitate de construcție ridicată și par bine optimizate. Prețul pentru 5Z cu 4GB RAM și 64GB stocare este de 479 de euro. Versiunea Lite va ajunge pe piață în aprilie, iar versiunile 5 și 5Z vor putea fi cumpărate abia în luna iunie. Cele două modele de vârf sunt telefoane pentru cei care își doresc un iPhone X, dar nu își permit unul, sau pentru cei care pur și simplu vor smartphone-uri puternice, cu desing superb, camere foto bune și prețuri mai mult decât decente.