Cursul reprezintă o introducere în cele două metodologii, care promovează inovația în cadrul organizațiilor și în viața personală, și un prim pas într-o nouă colaborare dintre SAP și fostul campion mondial la box Dr. Wladimir Klitschko și compania sa, Klitschko Ventures GmbH.

Metodologia de Design Thinking de la SAP promovează o gândire out-of-the-box și dezvoltarea unor abordări noi într-un mod agil, rapid și structurat. SAP utilizează design thinking pentru a crea soluții creative și inovatoare pentru lumea complexă, interconectată și globală în care trăim în prezent.

Colaborarea combină design thinking cu gestionarea provocărilor, o nouă metodologie care se ocupă cu provocările din mediul corporate și cele personale, prin introducerea de schimbări proactive și permanente în comportamentul oamenilor. Metoda a fost dezvoltată de Dr. Klitschko și echipa sa și se bazează pe succesul în cariera sa profesioniste de box. Combinația dintre aceste metodologii consolidează o cultură durabilă a inovației.

"Inovația are o valoare exponențială și poate aduce o schimbare majoră în orice domeniu. Încurajarea și facilitarea inovației reprezintă un diferențiator puternic dintre un brand excepțional și o companie oarecare. Cele mai importante elemente pentru crearea unei culturi a inovației în cadrul unei organizații sunt oamenii și curiozitatea lor. Încurajatea angajaților de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele, oferindu-le în același timp posibilitatea de învățare continuă pentru a-și stimula curiozitatea, vor contribui la îmbunătățirea obiectivelor personale și profesionale", a declarat Juergen Mueller, CTO și membru al Comitetului Executiv al SAP SE.

Pentru a avea succes, companiile nu trebuie doar să inoveze continuu, ci să identifice cauzele de eșec pentru a evita greșeli repetate. Prin aplicarea metodologiilor de design thinking și gestionarea provocărilor, organizațiile pot găsi formula câștigătoare atât pentru atingerea obiectivelor de business, cât și pentru cele personale ale angajaților.

“În afaceri, globalizarea și digitalizarea au sporit semnificativ presiunea asupra companiilor și oameniilor pentru a produce rapid rezultate inovatoare. Prin intermediul metodologiilor SAP Design Thinking și Gestionarea Provocărilor, sunt convins că putem oferi profesioniștilor uneltele necesare pentru a produce schimbări interne și externe, care îi vor ajuta să abordeze provocările într-un mod pozitiv, orientat spre rezultat“, a menționat Klitschko.

Cele cinci capitole ale cursului sunt:

  • Design Thinking și Gestionarea Provocărilor – O combinație pentru succes (cursanții vor afla cum pot implementa combinația dintre cele două metodologii pentru a stimula o cultură a inovației în cadrul companiei, care să aibă o abordare bazată pe oameni).
  • Filozofia Gestionării Provocărilor și abilitățile pentru “noua” schimbare (participanții învață cum să facă față schimbărilor produse la viteză maximă într-o lume digitală),
  • Schimbarea paradigmelor succesului în era digitală (discuție despre faacilitarea unei culturi a inovației printr-o abordare bazată pe oameni),
  • Design Thinking – Standardul de-facto care stimulează inovația (introducere în metodologia SAP Design Thinking și procesele care ajută la îndeplinirea obiectivelor de business),
  • Gestionarea Provocărilor (discuție cu Dr. Wladimir Klitschko despre cum pot fi abordate într-un mod eficient provocările personale),

Cariera sportivă a Dr. Klitschko se întinde pe 27 de ani. El a debutat în boxul profesionist în 1996 cu o medalie de aur la Jocurile Olimpice din Atlanta, SUA, la categoria super-grea. Între 1996 și 2017, Wladimir Klitschko a câștigat 64 din 69 de partide disputate. De-a lungul carierei, el a fost de două ori campion mondial la categoria grea, deținând titlurile International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organization (WBO) și International Boxing Organization (IBO). De asemenea, Klitschko a obținut și distincția de Super Campion din partea World Boxing Association (WBA).